Starptautiskā konference «Use Science» Rīgā pulcēs 120 pārstāvjus no visas Eiropas

27. novembris, 2013
.
.
.

28. un 29. novembrī Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) notiks starptautiskā konference «Use Science», kurā par sadarbības veicināšanu starp augstskolām un industriju runās 120 universitāšu un tehnoloģiju industrijas pārstāvju no visas Eiropas.

Konference norisināsies 28. novembrī no plkst. 12 un 29. novembrī no plkst. 9 RTU Rīgas Biznesa skolas telpās Skolas ielā11.

Konferencē «Use Science – Open Infrastructure to Foster Collaboration between Industry and Academia»savstarpējās sadarbības iespējas pārrunās Latvijas valsts un pašvaldībuinstitūciju pārstāvji, Latvijas augstskolu un zinātnisko institūciju unpārstāvji, uzņēmēji, kā arī delegāti no Beļģijas, Igaunijas, Itālijas, Lietuvas, Lielbritānijas un Šveices, un Čehijas.

«Use Science» konference ir noslēguma pasākums divu gadu starptautiskam «Central Baltic INTERREG IV A 2007–2013» programmas projektam «UseScience: Leveraging Practical Use of Science for Innovation-Driven Entrepreneurship».Projektā ir izveidota interneta platforma informācijas apmaiņas par zinātniskajām iekārtām un pakalpojumiem nodrošināšanai, lai potenciālajiem klientiem un partneriem būtu iespējas atrast vienam otru un īstenot savstarpēji izdevīgu sadarbību. Projekta platformas mājaslapa.

«Use Science – Open Infrastructure to Foster Collaboration between Industry and Academia»konferenci atklās RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Andris Liepiņš un IZM valsts sekretāres vietniece, Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktore Agrita Kiopa.

Konferencē uzstāsies akadēmijas un biznesa pārstāvji no Latvijas, Lielbritānijas, Čehijas, Zviedrijas, Igaunijas. Konferencē tiks analizēti ilgtspējīgi sadarbības mehānismi «Academia-to-Business» un «Academia-to-Academia» sadarbības modeļiem.

Vairāk informācijas par konferenci un tās programma pieejama konferences mājaslapā.

RTU Informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

27. novembris, 2013 plkst. 12:07

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi