Rīgā notiks starptautiska konference universitāšu un industrijas sadarbības veicināšanai

15. novembris, 2013
.
.
.

28. un 29. novembrī Rīgas Tehniskās universitātes Rīgas Biznesa skolā (RTU RBS) notiks starptautiskā konference «Use Science – Open Infrastructure to Foster Collaboration between Industry and Academia», kurā aicināti piedalīties pētniecības un attīstības profesionāļi, jaunu produktu un pakalpojumu sniedzēji un zinātnisko laboratoriju iekārtu īpašnieki, kā arī citi interesenti.

Konferences laikā tiks apskatīti līdz šim realizētie universitāšu un industrijas sadarbības modeļi jeb «Academia-to-Business» («A2B»),kurus īstenojot novatoriskie produkti un pakalpojumi nonāk ražošanā, uzlabojot arī zinātnisko pakalpojumu, iekārtu un informācijas sistēmu pieejamību.

Savukārt otra tēma, kurai tiks veltīta pastiprināta uzmanība, ir savstarpējā akadēmisko institūciju jeb «Academia-to-Academia» («A2A»)sadarbības modeļi, lai nākotnē izvairītos no dārga un identiska zinātniskā aprīkojuma iegādes vairākās zinātniskajās institūcijās un nodrošinātu efektīvāku esošā zinātniskā aprīkojuma izmantošanu.

«Esmu pārliecināts, ka konferences laikā dalībnieki ne tikai savstarpējidalīsies pieredzē, bet arī iegūs jaunus sadarbības partnerus, kas ir ļoti svarīgi inovāciju un tehnoloģiju pārneses attīstībai valstī. Sadarbojoties akadēmiskajai un uzņēmējdarbības videi, var veicināt zinātnes potenciāla sasaisti ar inovatīvu ražošanu un attīstīt pētniecības infrastruktūru,» atzīst RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis.

Konferences laikā tiks apskatītas arī citas tēmas, kuras iekļauj tehnoloģiskos jautājumus, kas skar standartus, informācijas sistēmu un pakalpojumu izstrādi universitāšu un industrijas sadarbības veicināšanaivalsts un Eiropas līmenī. Konferencē tiks analizēti ilgtspējīgi finanšumehānismi «A2B» un «A2A» sadarbības modeļiem.

Vairāk informācijas par konferenci, tās programma un reģistrācijas forma pieejama konferences mājaslapā.

RTU Informācijas centrs
 

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

15. novembris, 2013 plkst. 10:21

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi