Veiksmīgi noslēgusies starptautiskā zinātniskā konference «Economics and Management – 2014»

8. maijs, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Inženierekonomikas un vadības fakultāte (RTU IEVF) no 23. līdz 25. aprīlim organizēja nu jau 19. starptautisko zinātnisko konferenci «Economics and Management – 2014» (ICEM-2014).

Konferences plenārsēdi svinīgi atklāja RTU zinātņu prorektors profesors Tālis Juhna, bet konferences dalībniekus un viesus sveica RTU IEVF dekāns profesors Remigijs Počs un Kauņas Tehnoloģiju universitātes Biznesa un ekonomikas skolas dekāne profesore Edita Gimžauskiene.

Plenārsēdes laikā tika diskutēts, kā izveidot veiksmīgu uzņēmējdarbības ekosistēmu. Pieredzē dalījās zinātnieki un uzņēmēji no Somijas, Krievijas, ASV, Lietuvas un Latvijas.

Piecu paralēlo sekciju laikā konferences dalībnieki prezentēja rakstus par vairākiem aktuāliem mūsdienu ekonomikas jautājumiem:

  • Izaicinājumi un iespējas finanšu ekonomikā un grāmatvedībā;
  • Valstu konkurētspēja un pasaules ekonomika;
  • Pētījumi par aktuālajām problēmām;
  • Mārketings: iedvesma, inovācijas un to īstenošana;
  • Korporatīvā sociālā atbildība: mijiedarbība starp uzņēmumiem, sabiedrību un valsti;
  • Vadības inteliģence gudrai, ilgtspējīgai un visaptverošai ekonomikai.

ICEM ir «ceļojošā» konference, ko katru gadu organizē kāda no četrām sadarbības universitātēm: Kauņas Tehnoloģiju universitātes Biznesa un ekonomikas skola Lietuvā, RTU IEVF Latvijā, Brno Tehnoloģiju universitātes Biznesa un vadības fakultāte Čehijā un Tallinas Tehnoloģiju universitātes Ekonomikas un biznesa vadības skola Igaunijā. Pēdējo reizi Latvijā ICEM notika 2010. gadā, bet pērn konference norisinājās Lietuvā.

Konferences noslēgumā RTU IEVF dekāns profesors Remigijs Počs «ceļojošo» kociņu, kas simbolizē ceļa zīmi uz nākamo konferenci, svinīgi nodeva Kauņas Tehnoloģiju universitātes Biznesa un ekonomikas skolas dekānei profesorei Editai Gimžauskienei. Nākamajā gadā tiks atzīmēta ICEM konferences 20. gadadiena, tāpēc konferences mājvieta atkal būs Kauņā, kur pirms 20 gadiem tā tika organizēta pirmo reizi.

Konferences organizatori pateicas visiem, kas palīdzēja konferences organizēšanā un pasākuma veiksmīgā norisē.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

8. maijs, 2014 plkst. 11:50

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi