RTU zinātniece Dagnija Loča atklāj, kā guvusi panākumus zinātnē

18. jūnijs, 2015
.
.
.

«Man ļoti patīk strādāt zinātnē, patīk darboties ar jauniešiem, patīk komunikācija, patīk braukt pa pasauli un smelties jaunu pieredzi, vest to mājās un izmantot šeit. Taču galvenais – es gribu, lai manam darbam ir reāli augļi, un zinātnē es tos varu redzēt,» portālā delfi.lv publicētajā intervijā saka Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) zinātniece Dagnija Loča.

Jaunā zinātniece ir RTU Rūdolfa Cimdiņa Rīgas Biomateriālu inovāciju un attīstības centra direktore un uzņēmuma «L’Oreal» Latvijas stipendijas «Sievietēm zinātnē» saņēmēja 2012. gadā. Viņas zinātniskās izpētes objekts — mākslīgais kaulu materiāls, ko kādudien varētu plaši izmantot medicīnā.

Publikācijā D. Loča stāsta gan par savu izvēli studēt ķīmiju RTU, gan arī par to, kā un kāpēc izvēlējusies zinātnieces karjeru, kā arī dalās pieredzē par zinātnieka darba ikdienu un to, kā gūt sasniegumus zinātnē.

«Ar lielu gribasspēku un darbaspējām cilvēks var panākt ļoti daudz. Protams, pelēkajām šūnām ir jābūt, kā arī eksaktajai domāšanai, jo pavisam bez smadzeņu krokām diez vai varēs Nobela prēmiju iegūt, tomēr pārējais ir ne mazāk svarīgs» saka D. Loča.

Portālā delfi.lv publicēts fragments no intervijas, kas lasāma grāmatā «Kā gūt panākumus Latvijā» (18.06.2015.).

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

18. jūnijs, 2015 plkst. 15:05

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi