RTU starptautiskajā vasaras universitātē radīs jaunas idejas apģērbu dizainam

14. augusts, 2014
.
.
.

Ar mērķi starptautiski popularizēt Latvijas tekstila un apģērbu rūpniecības tradīcijas, kā arī veicināt jaunāko tehnoloģiju apguvi un izmantošanu praksē no 17. līdz 30. augustam Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) notiks starptautiskā vasaras universitāte «Clothing Design and High Tech».

Vasaras universitātē piedalīsies 24 apģērbu ražošanas un apģērbu dizainabakalaura un maģistra līmeņa studenti no dažādām valstīm. Tās laikā tiks izstrādātas idejas jauniem dažādās nozarēs izmantojamiem materiāliem un apģērbu līnijām.

Jaunieši paralēli lekcijām, diskusijām un ekskursijām nozares uzņēmumos varēs iepazīties un strādāt ar 3D antropometrisko skeneri, specializētajām datorprogrammām un viedajiem materiāliem, radot apģērbu paraugus. Praktiskie uzdevumi būs saistīti arī ar elektronisko elementu integrēšanu tekstilijās. Topošie modes mākslinieki strādās arī muzejos un piedalīsies zīda apgleznošanas darbnīcā.

«Vasaras universitātē esam iecerējuši ārvalstu un pašmāju studentus iepazīstināt ar Latvijas sasniegumiem tekstilrūpniecībā un sniegt viņiemzināšanas par jaunākajām tendencēm šūto tekstilizstrādājumu tapšanas procesā, īpašu uzmanību veltot aktuālajām projektēšanas tehnoloģijām, piemēram, 3D skenēšanai un datorprojektēšanai, kā arī viedapģērbiem ar integrētām elektroniskām sistēmām,» saka RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Dizaina tehnoloģiju institūta direktore Ausma Viļumsone.

Vasaras universitātes noslēgumā, 29. augustā, RTU Dizaina centrā, Āzenes ielā 18, notiks publiska diskusija, kurā studenti iepazīstinās interesentus ar divās nedēļās paveikto.

Vasaras universitāti organizē RTU Starptautisko attiecību departaments un Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Dizaina tehnoloģiju institūts ar Valsts izglītības attīstības aģentūras, Vācijas Akadēmiskāsapmaiņas dienesta un Vieglās rūpniecības uzņēmumu asociācijas atbalstu,piesaistot pieredzējušus pašmāju un ārvalstu vieslektorus un nozares ekspertus gan no akadēmiskās, gan uzņēmēju vides.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

14. augusts, 2014 plkst. 11:13

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi