RTU seminārā izglītos par jaunajām informācijas tehnoloģijām

8. maijs, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) studentus un mācībspēkus  aicina uz semināru «Jaunākās informācijas tehnoloģijas augstākajā izglītībā». Seminārs notiks trešdien, 14. maijā, plkst. 15 RTU Dizaina centrā, Āzenes ielā 18, Rīgā.

Seminārs klausītājiemdos dziļāku izpratni par jaunajām tehnoloģijām izglītībā, modernajām mācību metodēm un to tendencēm pasaulē, kā arī par mediju tehnoloģiju integrāciju un daudzplatformu izglītību. Tāpat apmeklētājiem būs iespējaiepazīties tuvāk ar lietojumprogrammām «Microsoft Office 365» un «Microsoft One Note».

«RTUkā augstās tehnoloģiju universitātes viens no galvenajiem uzdevumiem iriet līdzi laikam un nepārtraukti modernizēt studiju vidi. Jaunāko tehnoloģiju izmantojums palīdz ne vien padarīt ērtākas studijas, bet arīmodernizēt universitātes darbu,» saka RTU mācību prorektors profesors Uldis Sukovskis.

Kopš 2013./2014. studiju gada sākuma RTU studentiem, mācībspēkiem, darbiniekiem un visiem interesentiem ir pieejama mobilā lietotne «RTU mobile», kas tapusi, sadarbojoties RTU, AS «Exigen Services Latvia» un SIA «Latvijas Mobilais Telefons» (LMT). Lietotne pieejama «iOS», «Android» un «Windows Mobile»operētājsistēmu platformās un nesen ir pilnveidota lietotāju ērtībām, tāpēc seminārā iecerēts runāt arī par jaunākajām tendencēm mobilo aplikāciju izstrādē un drošību mobilajā vidē.

«Mobilāstehnoloģijas mūsu ikdienā ienāks aizvien biežāk, pamazām nojaucot fiziskās robežas – laiku un vietu. Līdz ar to mobilā vide rada arī jaunus, līdz šim neapzinātus riskus, tāpēc drošības aspekti rūpīgi jāplāno, ieviešot informācijas uzraudzības mehānismus. Riski jāmazina gan ar tehnoloģiju palīdzību, gan izglītojot mobilo ierīču lietotājus,» uzskata Arnis Vārslavs, AS «Exigen Services Latvia» informācijas drošības pakalpojumu vadītājs.

Seminārāuzstāsies RTU Studentu parlamenta pārstāvis Matijs Babris, RTU Tālmācības centra departamenta vadītājs Atis Kapenieks, SIA «Microsoft Latvia» tehnoloģiju evaņģēlists Aigars Mačiņš, kā arī AS «Exigen Services Latvia»speciālisti – mobilo aplikāciju izstrādes vadītājs Dzintars Vilnis un informācijas drošības pakalpojumu vadītājs Arnis Vārslavs.

Semināru organizē RTU sadarbībā ar AS «Exigen Services Latvia» un LMT.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

8. maijs, 2014 plkst. 12:27

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi