RTU doktorantu vasaras skolas dalībnieki piedāvās jaunas idejas Latvijas uzņēmumiem

20. augusts, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) pirmajā starptautiskajā doktorantu vasaras skolā jaunie zinātnieki risina reālus praktiskus uzdevumus, kurus viņiem piedāvājuši seši Latvijas uzņēmumi. Izstrādātās idejas doktoranti uzņēmumiem prezentēs doktorantūras vasaras skolas noslēgumā piektdien, 22. augustā, plkst. 14. Vidzemes koncertzālē, Cēsīs.

RTU pirmā starptautiskā doktorantūras vasaras skola «Tehnoloģiju pārnese un produktu dizains» («Technology Transfer and Product Design») notiek no 18. līdz 22. augustam RTU Cēsu filiālē, pulcējot 20 doktorantus no RTU, Latvijas Universitātes, Tamperes Universitātes Somijā un Porto Universitātes Portugālē. Doktorantu pētniecības intereses ir dažādas, jo viņi pārstāv gan sociālās, gan inženierzinātnes.

Doktoranti teorētiskās zināšanas vasaras skolā papildina, veicot praktiskus uzdevumus. Latvijas uzņēmumi SIA «DPA», SIA «Pogritech», SIA «Snovision», SIA «NeoZeo», SIA «Conelum» un Vides risinājumu institūts vasaras skolas dalībniekiem ir piedāvājuši reālas problēmsituācijas, kuras doktorantu grupām ir jāatrisina piecās dienās, radot jaunas idejas un pieejas uzņēmumos esošās infrastruktūras izmantošanā.

Tāpat vasaras skolas laikā tiek izmantotas arī dažādas pieejas informācijas pasniegšanai un praktisko iemaņu veicināšanai, balstoties uz jaunu ideju un risinājumu meklēšanu, produktu dizaina attīstīšanu, kā arī uz menedžmenta līmeņa zināšanu pilnveidošanu, ietverot laika plānošanu, grupas vadīšanu un prezentācijas prasmes. Praktiskajās nodarbībās var izmantot ne tikai inženiertehniskus rīkus, bet arī 3D printerus ar jaunāko tehnoloģiju iespējām, ko piedāvā SIA «Mass Portal» un SIA «Baltic 3D».

«Iemaņas, kuras doktoranti attīstīs vasaras skolas laikā, palīdzēs veiksmīgi izstrādāt promocijas darbus, rodot radošus risinājumus ar promocijas darbu saistītiem problēmjautājumiem, kā arī ļaus vieglāk plānot un organizēt savu ikdienas darbu. Šī vasaras skola ir kā izmēģinājuma platforma doktorantu vasaras skolu attīstīšanai Latvijā, veicinot dažādu specialitāšu doktorantu apvienošanos. Nākotnē tas var sekmēties, sadarbojoties jaunos projektos,» saka RTU zinātņu prorektors Tālis Juhna.

Doktorantu vasaras skolu organizē RTU sadarbībā ar RTU Dizaina fabriku un RTU Cēsu filiāli. Vasaras skolā tika aicināti piedalīties ikvienas augstskolas doktoranti, lai veidotu starpdisciplināru un starpinstitucionālu sadarbību.

Vairāk informācijas par doktorantu vasaras skolu var iegūt mājaslapā.

RTU Doktorantūras skola

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

20. augusts, 2014 plkst. 12:34

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi