RTU aicina uz starptautisku konferenci par inženierizglītību un informācijas tehnoloģijām

28. maijs, 2014
.
.
.

No 2. līdz 6. jūnijam Rīgā norisināsies starptautiska konference «Joint International Conference on Engineering Education & International Conference on Information Technology» («ICEE/ICIT 2014»), kas pulcēs vairāk nekā 50 valstu pārstāvjus no visas pasaules. Tai aicināti pieteikties gan studenti, gan mācībspēki.

Konferenci rīko Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) sadarbībā ar starptautisko organizāciju International Network for Engineering Education and Research (iNEER). Ar saviem lasījumiem tajā uzstāsies 77 referātu autori, kas pārstāv akadēmisko vidi, tostarp, astoņi RTU pārstāvji.

«Šī konference vairos izpratni par to, kā veiksmīgāk darba dzīvei sagatavot inženierzinātņu speciālistus, sākot no studiju programmu izstrādes, akreditācijas un inovācijām mācību procesā un beidzot ar dažādu inženierzinātņu problēmu risinājumu meklēšanu. Tāpat konference kalpos par lielisku platformu pieredzes apmaiņai starp dažādu pasaules akadēmisko aprindu pārstāvjiem, kas nākotnē var palīdzēt uzlabot inženierizglītības kvalitāti kā RTU, tā citur pasaulē,» saka RTU profesore konferences organizatore Larisa Zaiceva.

Konferencē tiks diskutēs par inovācijām izglītībā, pētniecībā un informācijas tehnoloģijām. Interesenti varēs uzzināt par  inženierizglītības globālajiem izaicinājumiem, inovācijām, universitātes un industrijas sadarbības iespējām, informācijas tehnoloģiju inovācijām, e-mācībām un informācijas tehnoloģiju sistēmām un rīkiem.

Pirmā iNEER konference notika 1994. gadā. Šogad tā pirmo reizi norisināsies Rīgā. Tās mērķis ir attīstīt inženierzinātņu izglītību, izmantojot sadarbību, partnerību un tīklošanu. Konferencē tiek izvērtēts pasaules progress un pieredze inženierzinātņu izglītībā un informācijas tehnoloģijās un tā kalpo arī par platformu savstarpēji izdevīgas sadarbības sekmēšanā.

Detalizētāka informācija un konferences programma atrodama ICEE/ICIT 2014 mājaslapā: http://ineer2014.rtu.lv/content/about-conference-1.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

28. maijs, 2014 plkst. 15:11

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi