RTU aicina uz semināru par ģimenes dārziņu attīstību Eiropā un Latvijā

28. augusts, 2014
.
.
.

Lai sniegtu iespēju vietējo pašvaldību pārstāvjiem dalīties ar kolēģiem no citām Eiropas valstīm ģimenes dārziņu apsaimniekošanas praktiskajā pieredzē, Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes (RTU APF) un Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un zemes zinātņu fakultātes (LU ĢZZF) pētnieki organizē semināru «21. gadsimta ģimenes dārziņi Eiropā un Latvijā».

Seminārs notiks trešdien, 3. septembrī, no plkst. 14 līdz 17. 30 Rīgas domes sēžu zālē, Rīgā, Rātslaukumā 1, un tajā tiks apzināta ģimenes dārziņu situācija un aktuālākie attīstības jautājumi Latvijas pilsētās un ciematos.

«Rīgas izcilā kultūrvides kvalitāte un procesi ļauj tai būt par Eiropas kultūras galvaspilsētu. Vienlaikus, skatoties mūsdienīgas pilsētas iezīmes – radošumu, daudzfunkcionalitāti, vides kvalitāti un iedzīvotājukopienu aktivitātes, pilsētas dārzkopība ir būtisks aspekts, kas spilgti iezīmē Rīgas bagāto pieredzi un nākotnes kapacitāti šajā jomā uzEiropas pilsētu fona. Ir pienācis laiks izcelt tēmu par ģimenes dārziņiem 21. gadsimta pilsētā,» saka RTU APF dekāna vietniece zinātniskajā darbā profesore Sandra Treija.

Seminārā piedalīsies 60 speciālistu no 24 Latvijas pašvaldībām un 20 ekspertu no 15 Eiropas valstīm. Atklāšanas uzrunu teiks Rīgas domes izpilddirektors Juris Radzevičs. Lisabonas Zaļās struktūras un enerģijasjautājumu vicemēra padomnieks Duarte dÀjaújo Jorge Cardose da Mata sniegs pārskatu par Lisabonas (Portugāle) zaļo rīcības plānu. Koventrijas Universitātes (Lielbritānija) pārstāvis arhitekts Sivio Caputoiepazīstinās ar mūsdienīgu dārzu kustības attīstību Londonā. Savukārt RTU un LU pētnieki ieskicēs galvenās tendences ģimenes dārziņu apsaimniekošanā Latvijā. Noslēgumā būs paneļdiskusija, kurā ikviens klātesošais, arī preses pārstāvji, varēs uzdot jautājumus un paust savu viedokli.

Konference «Ģimenes dārziņi Eiropas pilsētās», kas RTU APF notiks no 4. līdz 6. septembrim, pulcēs ES COSTprojekta «Ģimenes dārziņi Eiropas pilsētās – iespējas un risinājumi» dalībniekus – 70 zinātniekus no 26 Eiropas valstīm. Projektā pirmoreiz Eiropā tiek apkopota informācija par ģimenes dārziņu situāciju Eiropā undažādām pieejām to attīstībai.

Seminārs un konference tiek organizēta saistībā ar Eiropas Savienības COSTpētniecības projektu «Ģimenes dārziņi Eiropas pilsētās – iespējas un izaicinājumi», pateicoties Rīgas domes, Cēsu domes, Mežaparka Attīstībasbiedrības, Lucavsalas ekokopienas un Izglītības un zinātnes ministrijasatbalstam.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

28. augusts, 2014 plkst. 16:35

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi