RTU absolvents – perspektīvākais jaunais ceļu būvētājs Latvijā

30. jūlijs, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) absolvents, SIA «Limbažu ceļi» būvdarbu vadītājs Māris Garklāvs šogad saņēmis balvu kā perspektīvākais jaunais savas jomas speciālists. Viņa atbildībā bija autoceļa Rūjiena-Mazsalaca posms, kurš 2014. gadā atzīts par labāko ceļu, kurā veikti paplašināti pārbūves darbi, raksta Limbažu laikraksts «Auseklis».

«Svarīgāks par balvu ir gandarījums, ja objekts ir labi izdevies. To jūt. Cilvēki ir pateicīgi un priecīgi. Ne tikai pasūtītāji, bet arī manidarbinieki, priekšnieki, būvobjekta kaimiņi. Es pats,» saka Māris. Viņšceļus būvējis jau agrā bērnībā – smilšukastē, ceļinieks ir arī Māra tēvs Andris Garklāvs.

RTU Māris iestājies tā dēvētajos «treknajos gados», kad ceļu nozarē valdīja speciālistu trūkums, tāpēc RTU studentus «izķēra no 1. kursa. Pilnīgi visi pēc prakses turpināja strādāt,» atceras Māris. Tāpēc trako studentu gadu vietā viņam un kursabiedriem bija traki darba gadi. Arī šodien Māris ar izvēlēto profesiju ir apmierināts un uzsver – viņam ļotisvarīgi strādāt tā, lai būtu nevis tikai peļņa, bet arī gandarījums.

Interviju ar Māri Garklāvu iespējams izlasīt laikrakstā «Auseklis»

Kopīgot rakstu

Raksta pielikumi

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

30. jūlijs, 2015 plkst. 14:16

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi