RTU absolventei Valērijai Savinai veiksmīga karjera IT jomā

10. jūlijs, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) absolventei Valērijai Savinai, kura nesen kļuvusi par uzņēmuma «Visma Enterprise» izstrādes vadītāju, karjeras izaugsmē palīdzējusi viņas drosme nekad nenoraidīt piedāvājumus. «Man kaut kā ir sanācis dzīves gaitās vienmēr teikt «jā». Ja tas ir kas pozitīvs, tad vienmēr saku «jā» un tikai tad domāju par sekām,» tā intervijā, kas publicēta «Visma» mājas lapā, saka V. Savina.

Datorzinības viņa apguvusi RTU un patlaban paralēli pamatdarba vietai lasa lekcijas un vada e-komercijas kursu RTU. Valērija atzīst, ka viņai paveicies, jo darba dzīvē vienmēr līdzās ir bijuši cilvēki, kuri izaicina un ļoti daudz iemāca, tāpēc arī viņa cenšas dalīties ar savām zināšanām un pieredzi. «Uzskatu, ka katram cilvēkam, kurš  ir profesionāls, kuram ir zināšanas, ir pienākums tās nodot pārējiem, jo tikai tā mēs spēsim attīstīties un sasniegt rezultātus. Mācot citus un uzstājoties, arī tu pats kļūsti daudz gudrāks un profesionālāks,» saka V. Savina. 

Valērija tik veiksmīgi izvēlējusies savu profesiju, ka var teikt — darbs ir arī viņas aizraušanās: «IT vide ir fantastiska, tāpēc vienmēr brīnos, kāpēc mums nav tik daudz IT cilvēku – tagad vairāk parādās, bet, ja tu paskaties universitātē, tad šo fakultāti absolvē ļoti maz cilvēku. Turklāt es brīnos, ka mums ir tik maz meiteņu.» Viņa aicina sievietes pievērsties informācijas tehnoloģijas jomai un uzsver ne tikai interesanto darbu un karjeras iespējas, bet arī IT profesionāļu raksturu: «Man patīk  IT cilvēku raksturs – pirmkārt, viņi ir ražotāji, nav runātāji, viņiem patīk radīt. Otrkārt, tie ir ļoti labsirdīgi cilvēki, es tik tiešām neesmu redzējusi ļaunu programmētāju.»

Pilns intervijas teksts atrodams «Visma» mājas lapā.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

10. jūlijs, 2015 plkst. 13:20

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi