RTU absolvente uzsver: pabeidzot ķīmijas studijas, darbs nebūs jāmeklē

1. jūlijs, 2015
.
.
.

«Iegūstot ķīmiķa profesiju, es nevis bažījos, kuram darba devējam šāds diploms varētu šķist interesants, bet biju atbildīgas izvēles priekšā, kuru no darba piedāvājumiem lai akceptēju,» nra.lv stāsta Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) absolvente, uzņēmuma «Olainfarm» Zāļu ražošanas attīstības departamenta direktore Kristina Rižanova.

K. Rižanova jau kopš skolas laikiem zināja, ka viņas profesionālais aicinājums ir ķīmijas nozare. «Lai arī skolā man padevās gan matemātika, gan fizika, tomēr ķīmija ar saviem praktiskajiem eksperimentiem aizrāva visvairāk. Tur bija tik daudz nezināmo, tāpēc studiju izvēle bija loģisks solis šos nezināmos turpināt izzināt arī augstskolā,» stāsta Kristina. Viņa iestājās RTU un tur ieguva bakalaura un maģistra grādu ķīmijas tehnoloģijās, specializējoties bioloģiski aktīvajās vielās un to zāļu formās.

Viņa norāda — lai arī studiju process nav viegli ejams ceļš, tomēr pūliņi ir tā vērti – iegūstot diplomu ķīmijā, cilvēkam nav izmisīgi jāklauvē pie darba devēju durvīm, bet pats var brīvi izvēlēties, pie kura labprātāk strādātu. Turklāt var droši lūkoties arī ārpus Latvijas robežām. «No savas pieredzes varu teikt: līdz ar augstskolas absolvēšanu man jau bija vairāki darba piedāvājumi. Atlika tikai izvēlēties. Arī šobrīd saņemu piedāvājumus no ārvalstu uzņēmumiem, jo ķīmiķu trūkst ne tikai Latvijā. Taču es neizskatu šādu iespēju, jo Latvija ir mana dzimtene un darbs «Olainfarm» dod iespējas pastāvīgi attīstīties gan profesionālajā jomā, gan personīgi, kā arī paredz daudz komandējumu, tāpēc pasauli esmu redzējusi un darbs citviet man nav saistošs,» akcentē K. Rižanova.

Pilna publikācija

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

1. jūlijs, 2015 plkst. 14:22

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi