Notiks Latvijas jauno zinātnieku konkursa «ResearchSlam» otrā atlases kārta

24. marts, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) izsludinātajā konkursā «ResearchSlam» notiks pirmā atlases kārta II kategorijā (inženierzinātnes, dabas zinātnes, lauksaimniecība, veselības aprūpe), kurā par iekļūšanu finālā sacentīsies pieci doktoranti, pārstāvot RTU, Latvijas Universitāti, Daugavpils Universitāti un Rīgas Stradiņa universitāti.

Konkursa «ResearchSlam» otrā atlases kārta notiks ceturtdien, 26. martā, plkst. 18.30 mūzikas restorānā «Pacho Music Café», Rīgā, Mārstaļu ielā 16. Dalībnieki stāstīs ne tikai par savu pētījumu tematiem, bet arī par studiju procesu augstskolā un to, kāpēc tieši viņu izvēlētā studiju programma ir visinteresantākā.

Šajā atlasē būs iespēja noklausīties prezentāciju par mitohondriju nozīmi cilvēka organismā un laimīgas dzīves atslēgu, kā arī – uzzināt pētījuma rezultātus par muscimolu un atmiņas glābšanas veidiem. Doktoranti ievedīs klausītājus arī nano pasaulē, stāstot par pilnīgi unikāliem risinājumiem saules bateriju izveidē un kalcija fosfātu milzīgo potenciālu medicīnā. Tiks stāstīts arī par Konada efekta īpašībām un caurvēja sajūtu. Vairāk informācijas par dalībnieku prezentācijām.

Konkursantiem 10 minūtēs jāiegūst skatītāju simpātijas, kas tiks noteiktas ar balsošanas palīdzību un sastādīs pusi no kopējā rezultāta. Otru pusi veidos žūrijas vērtējums, kas balstīsies uz trīs kritērijiem: vēstījuma uztveramība, radošums un sasaiste ar zinātni. Žūrijas sastāvs: veselības aprūpes nozari pārstāvēs AS «Novo Nordisk» medicīniskais pārstāvis Dr. Armands Gržibovskis, radošo industriju pārstāvēs «ChaulaTV» projektu vadītājs Ēriks Saksons, studentiju pārstāvēs Latvijas Studentu apvienības iekšējā virziena vadītājs Artis Ozoliņš. Dalībnieku kopējo uzstāšanos vērtēs konkursa «ResearchSlam» 2014. gada uzvarētājs Kaspars Ozols un RTU Doktorantūras skolas vadītāja Zane Skreija.

Konkursa I kategorijā paredzētas vēl divas atlases kārtas: 2. un 16. aprīlī, kad katrā no tām uz skatuves kāps seši dalībnieki, pārstāvot maģistrantūras un doktorantūras studijas dažādās Latvijas augstskolās. Savukārt 9. un 23. aprīlī konkursā piedalīsies jaunie zinātnieki, kuri pārstāvēs II kategoriju (eksaktās, dabas un ar veselības aprūpi saistītās nozares).

19. martā notika «ResearchSlam» pirmā atlases kārta I kategorijā, kurā uz skatuves kāpa četri dalībnieki. Vislielāko skatītāju balsu skaitu un arī žūrijas simpātiju balvu – Rēzeknes Augstskolas unikālo grāmatu «Latgales lingvoteritoriālā vārdnīca» – saņēma Silva Vikmane no Vidzemes Augstskolas. Viņa klausītājus iepazīstināja ar jaunu tūrisma formu, kas ļautu labāk izprast pilsētas un vietas, kurās cilvēks ir devies ekskursijā. Ar atlases kārtas rezultātiem, kā arī foto un video materiāliem iespējams iepazīties konkursa mājaslapā: www.researchslam.lv.  

Konkursu organizē RTU Doktorantūras skola. Atbalsta: AS «Exigen Services Latvia», SIA «VISMA Enterprise», SIA «Sigmanet», mūzikas restorāns «Pacho Music Café», rokas pulksteņu dizaina izstrādes zīmols «May28th» un Somijas vadošā kompānija konditorejas nozarē «Fazer».

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

24. marts, 2015 plkst. 11:21

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi