Notika konkursa «ResearchSlam» Iedvesmas stāstu vakars

6. marts, 2015
.
.
.

Ceturtdien, 5. martā, notika konkursa «ResearchSlam» Iedvesmas stāstu vakars, kas pulcēja konkursa laureātus un interesentus, lai iedrošinātu maģistrantus un doktorantus pieteikties konkursam un pastāstīt par sarežģīto vienkārši.

Stāstu vakarā mūzikas restorānā «Pacho Music Cafe» ar skatītājiem sarunājās 2013. un 2014. gada konkursa finālisti. Viņi pastāstīja gan savām šā brīža gaitām, gan arī – dalījās ar ieguvumiem konkursa laikā. Kā svarīgākā tika minēta uzstāšanās prasmju uzlabošana, un iespēja kopā ar publiskās runas pasniedzēju analizēt un uzlabot savu uzstāšanos. Konkursa laureāti ieteica padomāt arī par radošo pieeju, gatavojot savu prezentāciju, un smelties idejas iepriekšējo dalībnieku konkursa video rullīšos, kas atrodami konkursa YouTube kanālā.

«Vienlīdz svarīgi ir ne tikai pārsteigt skatītājus ar radošu uzstāšanos un šovu pirmajā atlases kārtā, bet arī pētījuma domas skaidrojumu viegli uztveramā veidā finālā,» stāsta 2013. gada konkursa uzvarētāja maģistrantu konkurencē un Latvijas Lauksaimniecības universitātes doktorante Ieva Erdberga.

«ResearchSlam» ideja ir 10 minūtēs skatītājiem atklāt savu pētījumu pēc iespējas vienkārši un saprotami, izvēloties sev saistošu uzstāšanās veidu – dzejas deklamēšana, eksperiments u.tml. Pēc uzstāšanās savu vērtējumu, balsojot sniedz klātesošie skatītāji un žūrijas pārstāvji. Lai dažādu pētījumu studenti tiktu vērtēti vienlīdzīgāk, sacensības notiek divās kategorijās: sociālo, humanitāro, mākslas zinātņu un pakalpojumu sniegšanas jomas; dabas, inženierzinātņu, lauksaimniecības un veselības aprūpes sfēras.  

Konkursa pirmajai atlasei var pieteikties līdz trešdienai, 11. martam, un tā norisināsies ceturtdien, 19. martā, plkst. 19 mūzikas restorānā «Pacho Music Cafe», Rīgā, Mārstaļu ielā 16.

«ResearchSlam» organizē RTU Doktorantūras skola, un šogad tas notiks jau ceturto reizi. Balvu fonds ir 4500 EUR.

Vairāk informācijas par atlasēm un pieteikšanos: www.researchslam.lv

Seko līdzi konkursa gaitai: www.facebook.com/researchslam

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

6. marts, 2015 plkst. 13:12

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi