Doktorantu vasaras skola «Tehnoloģiju pārnese un produktu dizains»

15. jūlijs, 2014
.
.
.

No 18. līdz 22. augustam Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Cēsu filiālē norisināsies pirmā doktorantu vasaras skola «Tehnoloģiju pārnese un produktu dizains» («Technology Transfer and Product Design»). 

Vasaras skolā aicināti piedalīties ikvienas augstskolas doktoranti, lai veidotu starpdisciplināru un starpinstitucionālu sadarbību. Vasaras skolas mērķis ir ļaut doktorantiem caur praktisku darbu papildināt savas teorētiskās zināšanas, balstoties uz reālu uzņēmumu problēmsituāciju risināšanu, radot jaunas idejas un pieejas uzņēmumos esošas infrastruktūras izmantošanā.

Vasaras skolas laikā liels uzsvars tiks likts uz doktorantu sadarbību ar uzņēmumiem, kas piedalīsies vasaras skolā ar saviem pieredzes stāstiem un uzdevumiem nometnes dalībniekiem, tādējādi stiprinot augstskolas sadarbību ar industriju.

Vasaras skolas programma tiks balstīta uz jaunu ideju un risinājumu meklēšanu, produktu dizaina attīstīšanu, kā arī uz menedžmenta līmeņa zināšanu pilnveidošanu, ietverot laika plānošanu, grupas vadīšanu un prezentācijas prasmes.

«Iemaņas, kuras doktoranti attīstīs vasaras skolas laikā, palīdzēs veiksmīgi izstrādāt promocijas darbus, rodot radošus risinājumus ar promocijas darbu saistītiem problēmjautājumiem, kā arī ļaus vieglāk plānot un organizēt savu ikdienas darbu. Šī vasaras skola ir kā izmēģinājuma platforma doktorantu vasaras skolu attīstīšanai Latvijā, veicinot dažādu specialitāšu doktorantu apvienošanos. Nākotnē tas var sekmēties, sadarbojoties jaunos projektos,» saka RTU zinātņu prorektors Tālis Juhna.

Pieteikties vasaras skolai iespējams līdz 1. augustam mājaslapā: www.rtu.lv/en/summerschool. Dalības maksa — 75 EUR (RTU doktorantiem — 50 EUR).

Vairāk informācijas par doktorantu vasaras skolu «Tehnoloģiju pārnese un produktu dizains» var iegūt mājaslapā.

RTU Doktorantūras skola

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

15. jūlijs, 2014 plkst. 13:19

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi