RTU atklāta 10. Starptautiskā vasaras universitāte IT studentiem

17. jūlijs, 2014
.
.
.

No 21. jūlija līdz 4. augustam Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) sadarbībā ar Rostokas Universitāti (Vācija) organizē Starptautisko vasaras universitāti «Baltic Summer School Technical Informatics & Information Technology 2014», kas pulcē 35 informātikas, datorzinātnes un elektrotehnikas studentus no 19 valstīm. Šis gads vasaras universitātei ir īpašs, jo tā atzīmē savu 10. jubileju.

Pirmdien, 21. jūlijā, plkst. 9.45 «Swedbank» AS centrālajā ēkā, Rīgā, Balasta dambī 1a, 10. Starptautisko vasaras skolu svinīgi atklāja RTU mācību prorektors profesors Uldis Sukovskis un vasaras universitāteszinātniskais vadītājs profesors Klemens Čaps (Clemens Cap) no Rostokas.

Starptautiskās vasaras skolas mērķis ir studentu sagatavošana starptautiskās maģistrantūras un doktorantūras programmām Vācijā un viņutālāka specializācija datorzinātnēs un informācijas tehnoloģijās. Tās programmā iekļautas ievadlekcijas akadēmiskajā rakstībā un modernās pētniecības tematos, kā arī kurss tehniskajā informātikā un informācijastehnoloģijās.

Studenti apmeklē valodas treniņus, attīstot prezentēšanas prasmes un spējas piedalīties akadēmiskajā diskusijā, piedalās grupu darbos, kā arī Baltijas jauno doktorantu konferencē. Savukārt pirmdien, 28. jūlijā,plkst. 17 RTU galvenajā ēkā, Rīgā, Kaļķu ielā 1, notiek Alumni pasākums, kurā tiekas iepriekšējo vasaras skolu dalībnieki.

Studentiem paredzēta viesošanās sociālā tīkla Draugiem.lv birojā, kur viņi tiksies ar tā runas vīru Jāni Palkavnieku, kā arī saviesīgs pasākums kopā ar Latvijas postfolkloras grupu «Iļģi» u.c. Noslēgumā plānots eksāmens, kuru sekmīgi nokārtojot, studenti saņems astoņus ECTS kredītpunktus un sertifikātu.

RTU uzticēts organizēt 10. Starptautisko vasaras universitāti, balstoties uz dalībnieku, vieslektoru un starptautisko partneru sniegto augsto novērtējumu par pasākuma organizācijas līmeni 2011. gadā, kad vasaras skola pirmoreiz notika Rīgā. Jāatzīmē arī, ka pēdējos gados aktīvi notikusi RTU un Rostokas Universitātes zinātnieku un studentu apmaiņa, īstenoti sadarbības projekti, kā arī tapuši kopīgi maģistra un promocijas darbi.

Tāpat kā pirms trim gadiem, arī šoreiz vasaras skolas dalībnieki nodarbības apmeklē RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātē, Rīgā, Meža ielā 1/4. Savukārt mitinās – RTU studentu dienesta viesnīcā, Āzenes ielā 22/1.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

17. jūlijs, 2014 plkst. 13:36

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi