Vēl iespējams pieteikties uz 6000 eiro vērto L`ORÉAL Latvijas stipendiju «Sievietēm zinātnē»

14. februāris, 2014
.
.
.

Vēl līdz 4. martam UNESCO Latvijas Nacionālajā komisijā (LNK) (Rīgā, Pils laukumā 4-206) pieņem pieteikumus uz 2014. gada L`ORÉAL Latvijas stipendiju «Sievietēm Zinātnē» ar UNESCO LNK un Latvijas Zinātņu akadēmijas atbalstu!

2012. gada stipendiāte Dr.sc.ing. Dagnija Loča, docente RTU Vispārīgās ķīmijas tehnoloģijas institūtā, vadošā pētniece un direktore RTU Rūdolfa Cimdiņa Rīgas Biomateriālu inovāciju un attīstības centrā

Konkursa kārtībā tiks piešķirtas trīs stipendijas. Divas no tām paredzētas doktorantēm līdz 33 gadu vecumam kā atbalsts disertācijas izstrādei, bet trešā - zinātņu doktorei vecumā līdz 40 gadiem iecerēto pētījumu veikšanai. Summa – 6000 eiro – ir pietiekami liela, lai būtu vērts mēģināt!

Būtisks finansiālais atbalsts nav vienīgais ieguvums, ko sniedz L`Oréal stipendija «Sievietēm zinātnē». Tradicionāli tā piesaista preses un tātad – arī sabiedrības uzmanību, dodot iespēju pastāstīt par saviem pētījumiem plašāk, radīt par tiem interesi un pat, ja nepieciešams, aicināt cilvēkus tajos piedalīties. Tā, piemēram, pagājušogad pēc stipendiātes Zanes Kalniņas intervijām presē par prostatas vēža diagnostikas testa izstrādi viņas pētījumam īsā laikā pieteicās nepieciešamais brīvprātīgo skaits, bet 2011. gadā Genoma centra datubāze piedzīvoja brīvprātīgo dalībnieku pieplūdumu pēc tam, kad L`Oréal stipendiju «Sievietēm zinātnē» ieguva datubāzes vadītāja Liene Ņikitina-Zaķe. Stipendiātēm ir arī iespēja palīdzēt mazināt sabiedrības neizpratni par to, ko šodien Latvijā dara zinātnieks, kāpēc šis darbs ir nepieciešams un kāpēc Latvijai vispār nepieciešama zinātne... Tātad – šī ir stipendiju programma ne tikai ar finansējumu, bet arī ar misiju.

Jāpiebilst, ka stipendijas piešķīrēji nenosaka, kā tieši tā izmantojama – pētījuma veikšanai, dalībai zinātniskās konferencēs, pozitīvas emocijas nesošam ceļojumam vai ģimenes budžeta papildināšanai, uzskatot, ka jebkurā gadījumā iegūtā naudas summa palīdzēs zinātniecēm mazināt materiālās rūpes un pilnvērtīgāk pievērsties pētījumiem.

Stipendijas Goda patronese kopš tās pirmsākumiem ir bijusī Latvijas Valsts prezidente akadēmiķe Vaira Vīķe-Freiberga. Zinātnieču pieteikumus izvērtēs akadēmiķa Jāņa Stradiņa vadīta žūrijas komisija.

Šis ir Latvijas stipendiju programmas «Sievietēm zinātnē» desmitās jubilejas gads. Jau 27 zinātnieces to saņēmušas gan jaunu materiālu un enerģijas avotu izstrādei un izpētei, gan pētījumu veikšanai medicīnā, farmakoloģijā un bioloģijā.

Pieteikumus pieņem UNESCO LNK Rīgā, Pils laukumā 4–206. Tie iesniedzami līdz 2014. gada 4. marta plkst. 17. Īpašs lūgums no UNESCO – neatlikt pieteikšanos uz pēdējām dienām.

Pieteikties tiek aicinātas arī zinātnieces, kas jau piedalījušās šajā stipendiju konkursā iepriekš, taču stipendiju nav saņēmušas – ar katru gadu palielinās to pētnieču skaits, kuras stipendiju saņem ar otro vai trešo pieteikšanās reizi.

L`ORÉAL Latvijas stipendija «Sievietēm zinātnē» ar UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas un Latvijas Zinātņu akadēmijas atbalstu izveidota starptautiskās L`ORÉAL-UNESCO sadarbības programmas «For Women in Science» («Sievietēm zinātnē») ietvaros.

Papildu informācija www.unesco.lv un pa tālruni 67325109.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

14. februāris, 2014 plkst. 16:07

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi