Sākas RTU Bērnu un jauniešu universitātes nodarbības

3. novembris, 2014
.
.
.

Otrdien, 4. novembrī, sākas Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Bērnu un jauniešu universitātes 2014. gada nodarbību cikls 1.–4. klases skolēniem, savukārt trešdien, 5. novembrī – 7.–9. klases skolēniem. Nodarbību mērķis — ar praktisku eksperimentu palīdzību rosināt jaunās paaudzes interesi par dabaszinātnēm un eksaktajiem priekšmetiem.

Nodarbības notiks Ķīpsalā, RTU Dizaina centrā, Āzenes ielā 18. Eksperimentēt un atbildēt uz jautājumiem par eksakto zinātņu klātbūtni ikdienā skolēniem palīdzēs RTU Bērnu un jauniešu universitātes vadītājs Aleksandrs Kalinovskis.

1.–4. klases skolēni mācības sāks 4. novembrī un turpmāk otrdienās no plkst. 16 līdz 17.30 iepazīs dažādas zinātnes nozares, uzzinās vairāk par gaisu un ūdeni, pētīs dažādas dabas parādības, kā arī tiks iepazīstināti ar mehānikas pamatiem un slavenā angļu fiziķa, matemātiķa, astronoma un dabas filozofa Īzaka Ņūtona likumiem.

Savukārt 7.–9. klases audzēkņi uz pirmo nodarbību pulcēsies 5. novembrī un ik trešdienu no plkst. 16.30 līdz 18 veiks eksperimentus un sīkāk iepazīsies ar dažādām zinātnes nozarēm, loģikas likumiem, kā arī centīsies izprast mehānikas smalkumus, iepazīstoties ar inerces jēdzienu, mehāniskajām sistēmām un struktūrām.

RTU Bērnu un jauniešu universitāte ir izveidota, lai veicinātu bērnu un jauniešu dabisko zinātkāri, atklātu viņu talantus un iepazīstinātu ar iespējamajām nākotnes studiju un karjeras iespējām. Tā ir vieta, kur bērni un jaunieši var pavadīt brīvo laiku un iegūt atbildes uz daudzajiem «kāpēc?». Te netiek liktas atzīmes, bet katrs jautājums ir uzmanības un izpētes vērts.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

3. novembris, 2014 plkst. 15:34

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi