RTU vīru koris «Gaudeamus» aicina uz 55 gadu jubilejas koncertu

15. maijs, 2015
.
.
.

16. maijā plkst. 17 ar koncertu Lielajā ģildē 55. dzimšanas dienu svinēs Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) vīru koris «Gaudeamus». Koncerts būs īpašs. Kopā ar «Gaudeamus» tajā piedalīsies Nacionālo bruņoto spēku orķestris, taustiņinstrumentālists Andris Sējāns, perkusionists Reinis Sējāns, basģitārists Andris Grunte, ģitāriste Ilze Grunte, koklētāja Latvīte Cirse, vokālistes Samanta Tīna un Asnate Rancāne, kā arī Māris Muktupāvels, kurš spēlēs dūdas un stabules, Latvijas Radio Klasika stāsta «Gaudeamus» mākslinieciskais vadītājs Ivars Cinkuss.

Pirmajā daļā, piedaloties Nacionālo bruņoto spēku orķestrim, skanēs Nika Gothama vīru korim Gaudeamus un pūtēju orķestrim komponētais cikls ar Ērika Ādamsona dzeju «Sapņu pīpe», savukārt otrajā daļā pirmo reizi dzīvajā izpildījumā tiks atskaņots komponista Uģa Prauliņa tautas mūzikas cikls «Pagānu gadagrāmata».

«Koncerta apakšvirsraksts varētu skanēt arī tā: «Gaudeamus» un draugi. Niks, kura diemžēl vairs nav mūsu vidū, ilgus gadus bija mūsu draugs, tāpēc šķita, ka šoreiz ļoti būtiski godāt viņa piemiņu. Kopš 10 gadiem, kad viņa «Sapņu pīpi» pirmatskaņojām, tā vairs nav skanējusi. Arī kora jaunajiem dziedātājiem tas ir nebijis piedzīvojums, tāpēc uz šo partitūru palūkojamies jaunām acīm. Arī radošajai sadarbībai ar Uģi ir sena vēsture – viņa cikls «Pagānu gadagrāmata» man ir ļoti tuvs,» uzsver I. Cinkuss un neslēpj: «Visi komponisti, kuriem jebkad esam pasūtinājuši darbus, ir bijuši mūsu radošie domubiedri un pat draugi.»

«Latvijas Radio 3 – Klasikas» raidījums «Pa ceļam ar Klasiku».  I. Cinkuss par «Gaudeamus» vareno spēku, folkloras dziļumiem un arī Robiju Viljamsu (14.05.2015)

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

15. maijs, 2015 plkst. 16:19

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi