RTU spin-off «EHO Textiles» saņem balvu kā daudzsološākais jaunais uzņēmums

3. jūnijs, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) dibinātais viedā tekstila uzņēmums «EHO Textiles» Somijas jauno uzņēmumu festivālā «Upgraded Life Festival» saņēmis balvu kā daudzsološākais jaunais uzņēmums.

«EHO Textiles»,izmantojot īpaši izstrādātu tehnoloģiju viedā apģērba radīšanai, ražo apģērbu cilvēkiem ar kustību traucējumiem ķermeņa kustību kontrolei un sekmīgākam treniņu un rehabilitācijas procesam.  Uzņēmuma izstrādātie spiediena un stiepes sensori ir oriģināli veidotas adītas struktūras, kas jūt spiediena un stiepes slodzi. Izmantojot komerciālas adāmmašīnas,tos var ieadīt kā dizaina elementus, tādējādi tie kļūst par integrētu apģērba vai zeķu daļu. Šādus sensorus var viegli pielāgot nepieciešamajiem modeļiem, formām un izmēriem.

«EHO Textiles»dibināts 2016. gadā, pateicoties ilggadējam RTU zinātnieku – Biomedicīnas inženierzinātņu un nanotehnoloģiju institūta profesora Alekseja Kataševa un Dizaina tehnoloģiju institūta vadošā pētnieka Aleksandra Oksa – pētniecības darbam viedo apģērbu jomā. Viņiem talkā nākuši trīs komandas biedri ar pieredzi projektu vadībā, produktu radīšanā un biznesa attīstīšanā. Uzņēmumu vada Austris Vasiļevskis ar vairāk nekā 18 gadu pieredzi IT nozarē, nodrošinot komandas un produktu attīstības kompetences. Biznesa stratēģijas ieviešanu un mārketinga aktivitātes nodrošina Dāvids Štēbelis un Oskars Priede, kuriem ir pieredze biznesa vadībā un produktu noieta veicināšanā.

Uzņēmuma pārstāvji uzsver, ka patlaban viņi attīsta inovatīvus produktus, kas ļaus cilvēkiem izmantot «gudro drēbju» sniegtās priekšrocības par patērētājiem salīdzinoši pieņemamu cenu.

«EHO Textiles» galvenā mītne atrodas Somijā, Helsinkos, kur uzņēmums izmanto prestižā Somijas medicīnas biznesa paātrinātāja «Vertical»pakalpojumus, radot iespējas uzņēmuma tehnoloģiju attīstīt straujāk. Pēdējo četru mēnešu laikā ir veikta padziļināta tirgus izpēte par tehnoloģijas pielietojuma iespējām, lai radītu jaunus produktus. Tehnoloģija izvērtēta kā noderīga, piemēram, protēžu industrijā, fizioterapijas pacientu rehabilitācijā, sporta apģērbu un aksesuāru šūšanā.

RTU Komunikācijas un mārketinga departaments

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

3. jūnijs, 2016 plkst. 11:58

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi