RTU rektors otrajā termiņā sola veicināt izglītības kvalitāti, izcilību zinātnē un valorizāciju

23. decembris, 2015
.
.
.

Kvalitatīva augstākā izglītība, zinātniskās pētniecības izaugsme, kā arī valorizācija jeb aktīva sadarbība ar uzņēmējiem, tehnoloģiju pārnese un jaunu uzņēmumu radīšana — šādu Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) turpmākās attīstības scenāriju intervijā «Latvijas Radio»  iezīmē rektora amatā atkārtoti ievēlētais RTU profesors akadēmiķis Leonīds Ribickis.

L. Ribickis optimistiski raugās uz RTU iespēju tuvākajos gados kļūt par vienu no vadošajām Eiropas zinātnes un tehnoloģiju universitātēm. «Arī iekļūšana Eiropas vadošo moderno inženierzinātņu universitāšu konferencē CESAER, kurā ir apvienojušās 50 universitātes, ir ļoti labs sasniegums, ņemot vērā mūsu finansējumu,» saka L. Ribickis. Viņš uzsver, ka universitāte ir pabeigusi apjomīgu posms RTU studentu pilsētiņas būvniecībā Ķīpsalā, ir audzis arī studentu skaits – RTU ir viena no nedaudzajām Latvijā un Baltijā, kur studentu skaits šajā studiju gadā ir palielinājies.

Rektors cer arī turpmākajos piecos gados palielināt studentu skaitu, tostarp piesaistīt studijām vairāk studentu no ārvalstīm, pārsniedzot pašreizējo studentu skaitu, kas ir gandrīz 15 000. «Tieši piesaistot ārzemju studentus, šo skaitli varētu palielināt. Patlaban ārzemju studentu īpatsvars ir 11%,» pauž L. Ribickis.

Raidījuma «Labrīt» rīta intervijas ierakstu iespējams noklausīties Latvijas Radio mājaslapā (22.12.2015.)

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

23. decembris, 2015 plkst. 12:12

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi