RTU rektors atzinīgi vērtē jauno zinātnieku paaudzi

29. septembris, 2015
.
.
.

«Es esmu optimists, ka mūsu Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) un, manuprāt, Latvijā kopumā, jaunie cilvēki vēlas nodarboties ar zinātnisko pētniecību, tā ir interesanta un aizraujoša lieta,» 2015. gada 28. septembrī Latvijas Radio (LR) raidījumā «Monopols» saka RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis.

Viņš atzīst, ka, lai arī ne visās jomās zinātniekiem paveras iespējas Latvijā, tās nodrošina mums pieejamā Eiropas zinātniskās pētniecības telpa. Viņš min arī piemēru – pēdējos 15 gados RTU Industriālās elektronikas un elektrotehnikas institūtā ir 37 jauni zinātņu doktori, kas ir ļoti labs rezultāts.

Runājot par RTU kompleksu Ķīpsalā, L. Ribickis atzīmē, ka pēdējo piecu gadu laikā ir ļoti daudz kas izdarīts, lai Ķīpsalu padarītu par atraktīvu un pievilcīgu vietu studentiem. Pateicoties ERAF finansējumam, ir uzbūvēti jauni un skaisti korpusi fakultātēm, kā arī tieši «RTU – Pilsēta pilsētā» var lepoties ar vislabākajām studentu kopmītnēm.

«Bez studiju procesa un zinātniskās pētniecības trešā aktivitāte, kas ļoti būtiski jānostiprina, ir sadarbība ar uzņēmējiem un uzņēmumiem Latvijā un ārzemēs, kas ar mums grib sadarboties. Tā ir valorizācija jeb tehnoloģiju pārnese – inovāciju radīšana tautsaimniecībai. Šis viens vārdiņš nozīmē radīt pievienoto vērtību visiem jaunumiem, ko rada universitātes, it īpaši RTU,» skaidro L. Ribickis, stāstot par RTU kā trešās paaudzes universitāti.

Raidījuma «Monopols» ierakstu iespējams noklausīties LR arhīvā (28.09.2015.)

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

29. septembris, 2015 plkst. 13:47

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi