RTU notiks vidusskolēnu zinātniskās pētniecības darbu konkursa fināls

20. marts, 2014
.
.
.

Sestdien, 29. martā, no plkst. 10.30 līdz 16 Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Dizaina centrā, Rīgā, Āzenes ielā 18 notiks vidusskolēnu zinātniskās pētniecības darbu konkursa «Pasaule pieprasa tehniskos prātus!» fināls. Tajā par uzvaru cīnīsies desmit vidusskolēnu komandas gan no Rīgas, gan Latvijas reģioniem.  

Zinātniskās pētniecības darbu konkursa mērķis ir parādīt, ka inženiera profesija ir viena no radošākajām nodarbēm, kas piedāvā bezgalīgas meklējumu un atklājumu iespējas. To apliecina arī konkursa darbi, kuros skolēni ir ļāvušies eksperimentu un atklājumu priekam. Viņi pētījuši, piemēram, ūdens kvalitāti, laminētā kartona iepakojuma pārstrādē iegūtā kompozītmateriāla izmantošanas iespējas un zobu higiēnas produktu ķīmisko sastāvu.

«Latvijā ir aktuāla diskusija, kā veicināt jaunās paaudzes interesi par eksaktajām zinātnēm. Mūsu pieredze liecina, ka svarīga ir universitātes un skolu sadarbība, skolēniem piedaloties zinātniskajos projektos. Tā tiek attīstīta viņu zinātniskā domāšana un interese par matemātiku, fiziku un inženierzinātnēm, un tas savukārt vidusskolēniem palīdz izvēlēties savu augstskolu un studiju virzienu,» saka RTU zinātņu prorektors profesors Tālis Juhna.

Konkursa uzvarētāji iegūs RTU Atzinības rakstus un naudas balvas: 1. vietas ieguvēji – 900 EUR, 2. – 600 EUR un 3. – 300 EUR. Žūrija vērtēs arī katra dalībnieka individuālo sniegumu un izvēlēsies vienu vai vairākus 12. klases skolēnus, kuri konkursa eksakto zinātņu testā uzrādīs izcilus rezultātus. Viņiem saskaņā ar RTU Uzņemšanas noteikumiem būs iespēja bez konkursa iestāties kādā no RTU pamatstudiju programmām.

Konkursa finālā piedalīsies skolēnu komandas no Cesvaines vidusskolas, Gulbenes novada valsts ģimnāzijas, Jēkabpils Valsts ģimnāzijas, Rēzeknes 6. vidusskolas, Rīgas Franču liceja, Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas, Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas, Skrundas vidusskolas un Talsu Valsts ģimnāzijas.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

20. marts, 2014 plkst. 0:00

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi