RTU izgatavots robots popularizēs Rīgu un Latviju aiz valsts robežām

20. janvāris, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Robotikas klubā izstrādātais robots «AGR8» ceļojošajā izstādē visā pasaulē popularizēs Rīgu — Eiropas kultūras galvaspilsētu 2014.

RTU tapušais astoņu riteņu robots «AGR8» (astoņu riteņu augsti mobilā robotizētā platforma) paredzēts šķēršļotu telpu un teritoriju attālinātai izpētei. Pateicoties savai konstrukcijai, robots spēj pielāgot riteņu pozīciju ceļā sastapto šķēršļu formai, kas ir noteicošais faktors to pārvarēšanai. Divvirzienu saziņai ar robotu tiek izmantoti bezvadu sakaru moduļi, kas ļauj nosūtīt un saņemt datus, kā arī nodrošina video signāla pārraidi.

Ceļojošā izstāde «Dizaineri un meistari Rīgas radošajos kvartālos», kuras uzdevums ir vēstīt par Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu, stāsta par Rīgas radošo kvartālu dizaineriem un meistariem, kuri savu produktu no idejas līdz realizācijai radījuši paši. Produktu spektrs ir ļoti plašs — izstādes stendos kopā ar RTU robotu būs aplūkojami inovatīvi vingrošanas rīki, apavi, starptautiski mākslas izdevumi un sociālā biznesa projekti, kas ir kļuvuši par unikālu pilsētas radošuma zīmi. Izstāde ar Latvijas diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību starpniecību tiks demonstrēta ārvalstīs, lai pievērstu ārvalstu sabiedrības uzmanību un nodrošinātu publicitāti starptautiskajos medijos par Rīgas — Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu, vienlaikus parādot Latviju kā valsti ar bagātu, daudzveidīgu un interesantu kultūras dzīvi.

Pirms došanās ceļā izstāde apskatāma Ārlietu ministrijā, Krišjāņa Valdemāra ielā 3, Rīgā, no 15. līdz 23. janvārim darba dienās no plkst. 9 līdz 17, iepriekš piesakoties pa tālruni 67015984 vai rakstot: v.lv.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

20. janvāris, 2014 plkst. 14:50

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi