RTU Inženierzinātņu vidusskola aicina uz iestājpārbaudījumu

31. marts, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Inženierzinātņu vidusskola (RTU IZV) no 1. līdz 14. aprīlim aicina 9. klases skolēnus pieteikties iestājpārbaudījumam, kas notiks 16. aprīlī. Tajā pretendentiem, kuri vēlas mācīties IZV, būs jāapliecina zināšanas matemātikā, fizikā un ķīmijā. Savukārt 9. aprīlī skola interesentus aicina uz Atvērto durvju dienu.

Iestājpārbaudījums 16. aprīlī notiks no plkst. 10 līdz 14 skolas telpās, Rīgā, Kronvalda bulvārī 1. Tam varēs pieteikties, aizpildot pieteikuma anketu skolas mājaslapas sadaļā «Uzņemšana» vai zvanot pa tālruni 67089787. Ierašanās plkst. 9. Līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments. Savukārt Atvērto durvju dienā 9. aprīlī plkst. 11un 13 interesentiem būs iespēja tikties ar skolas pārstāvjiem, noklausīties prezentāciju par skolu, uzzināt par iestājpārbaudījumiem unmācību procesu, kā arī doties ekskursijā pa skolas telpām.

Inženierzinātņu vidusskolu RTU dibināja, izjūtot atbildību par tehnisko zinātņu attīstību Latvijā. 2015. gada septembrī mācības IZV 10. klasēsāka pirmie 24 skolēni, kuri apgūst Vispārējās vidējās izglītības matemātikas, dabaszinību un tehnikas virziena programmu. RTU vēlas dot iespēju talantīgiem jauniešiem padziļināti apgūt eksaktās zinātnes, tā nopietni sagatavojoties inženierzinātņu studijām. Īpaša uzmanība mācību procesā ir veltīta skolēnu zinātniskajam darbam RTU fakultātēs, jau skolas solā ieinteresējot jauniešus par pētniecību un audzinot jaunu zinātnieku paaudzi.

Papildus vispārējās vidējās izglītības ieguveiIZV audzēkņi var baudīt priekšrocības, ko nepiedāvā citas vidusskolas. Piemēram, skolēniem ir iespēja strādāt RTU laboratorijās un klausīties RTU mācībspēku un nozares vadošo pētnieku vieslekcijas. Skolēni var iesaistīties arī citās RTU piedāvātajās aktivitātēs, piemēram, Robotikas, Elektrotehnikas un Elektronikas klubos, RTU mākslinieciskajoskolektīvos un izmantot RTU sporta resursus.

Iestāties skolā bez iestājpārbaudījumiem varēs IZV Atklātās inženierzinātņu olimpiādes godalgoto vietu ieguvēji, kuri svinīgā apbalvošanas pasākumā noskaidrotijau 12. martā, kā arī valsts matemātikas, fizikas vai ķīmijas olimpiādes 1., 2. vai 3. vietas ieguvēji.

Paralēli IZV Atvērto durvju dienai 9. aprīlīRTU studentu pilsētiņā Ķīpsalā norisināsies RTU Atvērto durvju diena, piedāvājot interesentiem plašu programmu par pamatstudiju, augstākā līmeņa studiju un tālākizglītības iespējām.

IZV atbalsta SIA «LatRosTrans», AS «Latvijas Gāze», AS «Latvenergo», VISMA, Rīgas Brīvostas pārvalde, SIA «Severstal Distribution», AS «Olainfarm», tehnoloģiju partneris SIA «Lattelecom» un skolas draugi UPB un SIA «ITERA Latvija».

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

31. marts, 2016 plkst. 14:08

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi