RTU Ēnu dienā pulcē 100 skolēnus

11. februāris, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) šodien viesojās vairāk nekā 100 skolēnu no Rīgas un Latvijas reģionu skolām. RTU «ēnām» piedāvāja iespēju veikt eksperimentus laboratorijās, piedalīties pētījumu izstrādē, kā arī iepazīties ar citiem RTU pētnieku un darbinieku pienākumiem.

Iepazīstinot skolēnus ar daudzveidīgajām RTU studiju iespējām, kā arī uzsverot inženierzinātņu studiju priekšrocības, Ēnu dienu atklāja RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis. Viņš skolēniem novēlēja iedvesmojošu dienu, «ēnojot» RTU pārstāvjus, un izteica cerību, ka klātesošie skolēni pievienosies RTU studentu pulkam, tā sev garantējot kvalitatīvu un darba tirgū konkurētspējīgu augstāko izglītību.

Ēnu dienās piedalījās 28 dažādi RTU pētnieki un administrācijas darbinieki no 19 zinātniskajiem institūtiem, laboratorijām, katedrām vai administratīvajām vienībām.  Piemēram, Aeronautikas institūta Lidmašīnas tehniskās apkopes laboratorijā skolēni varēja iepazīties ar lidmašīnu tehnisko apkopi un remontu, aplūkot lidmašīnas konstrukcijas un praktiski darboties lidmašīnā «Socata». Jauniešiem bija iespēja minēt gan lidmašīnas svaru, gan lidošanas augstumu, gan uzzināt, kur lidmašīnas konstrukcijā atrodas degvielas tvertnes.

Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas skolēns Aleksandrs Teilāns RTU Ēnu dienu apmeklēja, lai uzzinātu vairāk par aviācijas studijām. Viņš šobrīd mācās 9. klasē un cer, ka diena kopā ar RTU pētnieku palīdzēs izlemt, kādu mācību virzienu izvēlēties vidusskolā. Jaunietis vēl šaubās starp iespēju studēt aviāciju RTU vai ārzemēs, taču pieļauj, ka varētu doties savas vecākās māsas pēdās, kura studē RTU, jo RTU, viņaprāt, «ir labākā universitāte Latvijā».

Savukārt Natālijas Draudziņas vidusskolas 12. klases skolniece Maija Ābelīte uz ēnu dienām Aeronautikas institūtā bija ierausies, lai iepazītu tehnisko zinātņu priekšrocības, jo vēl šaubās par studiju izvēli. Taču, tā kā Maijai padodas fizika un viņa padziļināti apgūst arī matemātiku, viņa nopietni apsver domu savu nākotni saistīt ar inženierzinātnēm un RTU, jo «tā ir vienīgā universitāte Latvijā, kur iespējams studēt avioniku».

Ēnu diena ir pasaulē atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.–12. klases skolēniem ar mērķi iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavoties darba tirgum. Tās laikā skolēni apmeklēja kādu darba vietu un vēroja interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

11. februāris, 2015 plkst. 16:59

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi