RTU atbalsta modernu programmētāju sagatavošanu Latvijā

4. aprīlis, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Cēsu filiāle sadarbībā ar Draugiem.lv ir iecerējusi jaunajā studiju gadā studentiem piedāvāt jaunu studiju programmu — mobilo aplikāciju veidošanu. Par šo ieceri 2016. gada 29. martā stāsta LNT rīta programma «900 sekundes».

Jaunās studiju programmas izveidi ierosinājuši un gatavi atbalstīt gan Cēsu novada uzņēmumi, gan vietējā pašvaldība. «Cilvēkiem, kas šobrīd dzīvo reģionos, ir iespēja radīt savus uzņēmumus, radīt savus start-up tālāk augt tieši šajā [informācijas tehnoloģiju un datorzinātņu] nozarē. Jo, kā jau zināms, lai programmētu, ir vajadzīgs dators, un to var darīt jebkurā vietā. Latvijā ir arī viens no labākajiem interneta ātrumiem pasaulē, tāpēc nav nekādu šķēršļu to darīt arī reģionos,» raidījumā atklāj RTU Cēsu filiāles direktors Alvis Sokolovs.

Savukārt RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes (DITF) dekāns profesors Jānis Grundspeņķis stāsta, ka DITF jau ir septiņas dažādas studiju programmas, kas pārklāj ļoti plašu informācijas tehnoloģiju un datorzinātņu spektru gan aparatūras, gan programmatūras jomā.

«900 sekundes», atsaucoties uz izstādes «Skola 2016» laikā veiktu pētījumu,  zina stāstīt, ka gandrīz 90% jauniešu vēlas studēt Latvijā, tāpēc ir svarīgi viņiem nodrošināt atbilstošu studiju piedāvājumu. Jaunajā RTU studiju programmā sagatavos programmētājus ar specializāciju mobilo aplikāciju izstrādē. Līdz šim mobilo lietotņu jeb aplikāciju programmēšanas iemaņas bija apgūstamas tikai ārzemēs vai pašmācības ceļā.

Jaunu studiju programmu «Datorsistēmas» RTU Cēsu filiāle plašākai publikai prezentēs Atvērto durvju dienā 7. aprīlī.

LNT ziņu sižets (29.03.2016.)

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

4. aprīlis, 2016 plkst. 15:45

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi