RTU apbalvoti Ķīmijas valsts olimpiādes uzvarētāji

30. marts, 2016
.
.
.

«Tieši jūs būsit tie, kuri veidos nākamo Latvijas ķīmiķu zvaigžņu plejādi, kas palīdzēs gan sasniegt jaunas zinātnes virsotnes, gan celt Latvijas labklājību,» šādiem vārdiem Rīgas Tehniskās universitātes Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes (RTU MLĶF) dekāns profesors Valdis Kokars sveica Ķīmijas valsts olimpiādes uzvarētājus svinīgajā apbalvošanas ceremonijā MLĶF. Olimpiādē piedalījās 206 9.-12. klases skolēni un pirmo vietu 10. klašu grupā ieguva arī RTU Inženierzinātņu vidusskolas skolnieks Vladislavs Aščeulovs.

9. klašu grupā uzvaras laurus plūca Rīgas Klasiskās ģimnāzijas skolnieks Vladimirs Ščigoļevs un Rīgas 86. vidusskolas skolnieks Artjoms Ubaidullajevs. 10. klašu grupā 1. vietā līdzās V. Aščeulovam ierindojās Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas skolnieks Roberts Ziediņš. 1. vietu ieguva arī Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas 11. klases skolēni Margarita Fomenko, Rihards Puplovskis, kā arī 12. klases skolēni Nauris Narvaišs un Ritums Cepītis.

«Paldies skolēniem par drosmi, izturību un centību! Paldies skolotājiem par pacietību un milzīgo ieguldīto darbu! Skolēni, ceru, ka jūsu interese par ķīmiju tikai augs un pavisam drīz mēs jūs redzēsim augstskolā ķīmijas studentu lomā,» olimpiādes uzvarētājiem vēlēja MLĶF dekāna vietniece mācību darbā profesore Māra Jure.

Olimpiāde no 22. līdz 24. martam norisinājās LU Dabaszinātņu centrā un RTU MLĶF. Olimpiāde notika jau 57. reizi, un tā ir viena no senākajām valsts mācību priekšmetu olimpiādēm Latvijā. Olimpiādi rīko IZM Valsts Izglītības satura centrs sadarbībā ar RTU MLĶF un LU Ķīmijas fakultāti. Šogad ķīmijas novadu posmu olimpiāde pirmo reizi notika tiešsaistē un tajā piedalījās 1790 skolēni.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

30. marts, 2016 plkst. 14:37

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi