RTU aicina vidusskolēnus piedalīties zinātniskās pētniecības darbu konkursā

28. septembris, 2015
.
.
.

Rosinot vidusskolēnu – topošo studentu – interesi par eksaktajām zinātnēm, Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) izsludina pieteikšanos gadskārtējam zinātniskās pētniecības darbu (ZPD) konkursam «Pasaule pieprasa tehniskos prātus!».

Lai pieteiktos konkursam, vidusskolēniem jāizveido 2–3 cilvēku grupa, jāpiesaista grupas vadītājs – skolotājs vai interešu pulciņa vadītājs – un līdz 30. novembrim jāaizpilda elektroniskā pieteikuma anketa.

Konkurss norisināsies divās kārtās. Pirmajā kārtā skolēniem atbilstoši konkursa nolikumam jāsagatavo un līdz 2016. gada 5. februārim jāiesniedz ZPD par vienu no RTU fakultāšu piedāvātajiem tematiem. No iesniegtajiem darbiem RTU žūrija atlasīs 10 labākos, kas turpinās cīņu par uzvaru konkursa finālā 2016. gada 19. martā.

Konkursa uzvarētāji – pirmo trīs vietu ieguvēji – iegūs naudas balvas un RTU Atzinības rakstus. RTU žūrija no konkursa uzvarētāju vidus var izvēlēties vienu vai vairākus skolēnus, kas uzrādījuši izcilus rezultātus otrās kārtas laikā izpildītajā eksakto zinātņu testā un kuru izstrādātais zinātniskais darbs ieguvis augstu ekspertu vērtējumu, un piešķirt viņiem tiesības ārpus konkursa tikt ieskaitītiem RTU pamatstudiju programmā.

Ar konkursa nolikumu var iepazīties RTU mājaslapas sadaļā «Topošajiem studentiem». Vairāk informācijas var uzzināt, rakstot konkursa koordinatorei Evitai Serjoginai uz e-pastu vai zvanot pa tālruni  67089021.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

28. septembris, 2015 plkst. 10:56

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi