RTU aicina skolēnus pieteikties sagatavošanas kursiem

5. septembris, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) aicina skolēnus pieteikties kursiem matemātikā, fizikā, ķīmijā un zīmēšanā, lai sagatavotos valsts centralizētajiem eksāmeniem, kā arī studiju uzsākšanai un sekmīgai to turpināšanai RTU. Šogad jauninājums ir kursi matemātikā 9. klases skolēniem, palīdzot sagatavoties valsts pārbaudes darbiem.

Nodarbību pieteikšanās kārtību, cenas, kursu laikus un norises vietas iespējams apskatīt RTU mājaslapā, Sagatavošanas kursu sadaļā.

Sagatavošanas kursos vidusskolēniem tiek piedāvāts risināt un analizēt uzdevumus fizikā, ķīmijā un matemātikā atbilstoši vidusskolas kursa tematiem. Skolēnu izpratne par katru tematu tiek pārbaudīta, pildot dažādus testus un rēķinot uzdevumus. Īpaša uzmanība tiek pievērsta iepriekšējo gadu centralizēto eksāmenu jautājumu un uzdevumu apguvei.

Zīmēšanas kursu mērķis ir sniegt zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai sagatavotos iestājpārbaudījumiem zīmēšanā RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē, kā arī RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Materiālu tehnoloģijas un dizaina programmā. Nodarbībās veicamie uzdevumi sekmē topošo reflektantu telpisko domāšanu, izpratni par perspektīvu, kompozīciju, attēlojamā objekta proporcijām un uzbūves konstrukciju.

Šogad iespējams pieteikties arī astoņu mēnešu kursiem matemātikā 9. klases skolēniem, lai sagatavotos valsts pārbaudes darbiem un iestājpārbaudījumiem ģimnāzijās. Nodarbībās tiks atkārtotas un papildinātas zināšanas pamatskolas kursa apjomā, vielas apguvei izmantojot iepriekšējo gadu matemātikas eksāmenus un citus uzdevumus.

RTU Komunikācijas un mārketinga departaments

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

5. septembris, 2016 plkst. 16:27

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi