RTU aicina Atvērto durvju dienā uzzināt par inženierzinātņu studiju iespējām

3. marts, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte sestdien, 9. aprīlī, aicina uz Atvērto durvju dienu. Tajā studēt gribētāji un citi interesenti varēs uzzināt vairāk par inženierzinātņu studiju un karjeras iespējām. Pirmo reizi RTU mājaslapā tiks piedāvātas arī divu prezentāciju tiešraides. Plkst. 10.30 tiešraidē būs skatāma prezentācija par uzņemšanas noteikumiem un pieteikšanos studijām, savukārt plkst. 12.30  – prezentācija par centralizētajiem eksāmeniem fizikā, ķīmijā un matemātikā.

RTU Atvērto durvju diena notiks no plkst. 10 līdz 14 RTU Dizaina centrā, Rīgā, Ķīpsalas ielā 6. Deviņu RTU fakultāšu, Neklātienes un vakara studiju departamenta, Doktorantu studiju nodaļas, Rīgas Biznesa skolas, RTU Inženierzinātņu vidusskolas un RTU Sporta kluba informatīvajos stendos apmeklētāji varēs tikties ar mācībspēkiem un studentiem un saņemt atbildes uz jautājumiem par pieteikšanos studijām, piedāvātajām studiju programmām un ikdienas dzīvi universitātē un vidusskolā. 

Plkst. 10.30 vidusskolēni informatīvā lekcijā varēs uzzināt par uzņemšanas noteikumiem, dokumentu iesniegšanas kārtību, kā arī centralizētajiem eksāmeniem, kas nepieciešami, lai iestātos RTU.  Plkst. 12.30 RTU sagatavošanās kursu vadītāji savukārt iepazīstinās ar matemātikas, fizikas un ķīmijas centralizēto eksāmenu saturu un pastāstīs, kā vislabāk tiem sagatavoties. Abas prezentācijas varēs vērot arī tiešraidē RTU mājaslapā tiesraides.rtu.lv.

Dienas īpašajā piedāvājumā plkst. 11.50 būs arī iespēja satikt visu fakultāšu absolventus, kuri pastāstīs vairāk par karjeras iespējām pēc absolvēšanas. No plkst. 11 līdz 13 interesentiem, kuri plāno studijas Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē vai Dizaina tehnoloģiju institūtā,  būs iespēja apskatīties, kā notiek sagatavošanas kursi zīmēšanā un kādi uzdevumi gaidāmi zīmēšanas iestājeksāmenā.

Tie, kuri vēl nav izvēlējušies savu nākotnes profesiju vai šaubās par savu karjeras izvēli, plkst. 10, 10.40, 11.20, 12, 12.40, un 13.20 varēs aprunāties arī ar profesionālu karjeras konsultanti, kā arī noskatīties iedvesmojošu īsfilmu par karjeras izvēli «Zaļais pipars».

No plkst. 10.30 līdz 13 interesentus gaidīs RTU Bērnu un jauniešu universitātes elektronikas darbnīca. No plkst. 10 līdz 14 Ķīpsalas studentu pilsētiņā studēt gribētājiem durvis plaši vērs arī Studentu parlaments. Būs arī iespēja aplūkot RTU Studentu dienesta viesnīcas. Savukārt no plkst. 12 līdz 14 varēs apskatīt RTU Ķīpsalas peldbaseina kompleksu. Pasākuma apmeklētājus muzikāli izklaidēs DJ Paul O’Kenn, bet elpu aizraujošus trikus demonstrēs RTU Karsējkomanda.

Topošie studenti plkst. 13 varēs doties ekskursijā arī uz RTU fakultātēm – uzzināt vairāk par konkrētām studiju programmām, pētniecību un inovācijām, kā arī apmeklēt laboratorijas un iepazīties ar to aprīkojumu.

Durvis uz inženierzinātnēm Kronvalda bulvārī 1 vērs arī RTU Inženierzinātņu vidusskola, kas savu darbību sāka 2015. gada septembrī. Plkst. 11 un 13 interesentiem būs iespēja tikties ar skolas pārstāvjiem, noklausīties prezentāciju par skolu, uzzināt par iestājpārbaudījumiem un mācību procesu, kā arī doties ekskursijā pa skolas telpām.

Pieteikšanās anketa

Piesakies pasākumam Facebook lapā.

Kopīgot rakstu

Raksta pielikumi

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

3. marts, 2016 plkst. 13:54

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi