RTU absolventa vadītais ceļa rekonstrukcijas projekts atzīts par labāko 2013. gadā

9. decembris, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) absolventa, SIA «Saldus ceļinieks» projektu vadītāja Oskara  Šteina vadībā rekonstruētais Rīgas-Liepājas ceļa posms atzīts par Latvijā labāko ceļu, kurā 2013. gadā veikta seguma atjaunošana.

O. Šteins vadījis jau divus projektus, kas atzīti par gada labākajiem objektiem. Intervijā laikrakstam «Saldus Zeme» O. Šteins atzīst: «Vienmēr jābūvē tā, it kā būvētu labāko ceļu.» Viņu uz ceļu būves studijām pirmajā studiju gadā RTU pārvilinājis toreizējais Būvniecības inženierzinātņu fakultātes dekāns Juris Naudžuns.

«Viņš [J. Naudžuns] bija liels ceļu entuziasts, toreiz teica: «Būvniecība? Kāda būvniecība! Būvnieku ir ļoti daudz! Ceļu būvei, lūk, tai ir nākotne! Ceļi ir sabrukuši, būs jābūvē!» Tolaik, 90. gadu beigās, šķita – kas tur būvējams? Nebija lielu objektu, lielu rekonstrukciju, tik vien redzējām kā bedrīšu remontus, un tie salāpītie ceļi pēc tā laika kritērijiem šķita pietiekami labi. Tomēr beigu beigās viņš pierunāja, un 2. kursā pārgāju uz ceļu būvētājiem.»

Kopīgot rakstu

Raksta pielikumi

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

9. decembris, 2014 plkst. 14:06

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi