Pirmo reizi Baltijas valstīs notiks Eiropas līmeņa konference par pārtikas nozares nākotni «Pārmaiņas pārtikas sistēmā»

12. jūnijs, 2023
.
.
.

27. un 28. jūnijā Rīgā, viesnīcā «Radisson Blu Latvija» notiks konference «Pārmaiņas pārtikas sistēmā». Konferenci organizē «EIT Food» – Eiropas Inovāciju un tehnoloģijas institūta zināšanu un inovāciju kopiena, kas ir lielākā šāda veida kopiena pasaulē. Konference notiek jau piekto gadu, bet pirmo reizi eksperti, inovāciju autori, politikas veidotāji un vienkārši nozares entuziasti tiksies Baltijas valstīs, lai diskutētu par globālajiem izaicinājumiem pārtikas nozarē. 

Pasākumā būs vairākas interaktīvas sesijas un paneļa diskusijas, kuru uzsvars būs uz dažādu inovatīvu ideju iespējām risināt globālas problēmas pārtikas un lauksaimniecības nozarē un arī attiecībā uz klimata izmaiņām. Konferences organizētāji ir paredzējuši iespēju arī atrast konsorcija partnerus tiem, kuri vēlas pieteikties Eiropas Savienības finansējuma saņemšanai dažādās programmās.

«Nekad agrāk nav bijis tik svarīgi runāt par nepieciešamajām inovācijām pārtikas nozarē. «EIT Food» apzinās nemainīgos izaicinājumus nozarē, tāpēc tā strādā saskaņā ar trim prioritātēm. Tās visas tiks apskatītas konferences programmā. Pirmā ir saistīta ar pārtiku kā rīku veselības veicināšanai, attiecīgi aicinot izvēlēties atbilstošu pārtiku. Otrā aicina diskutēt par nozares ilgtspēju un emisiju samazināšanu, kas globālā mērogā ir viens no lielākajiem nozares izaicinājumiem. Savukārt trešā prioritāte vērš uzmanību uz pārtikas drošības aspektu visā tās piegādes ķēdē, gādājot arī par tās caurskatāmību. Mēs ļoti ceram, ka industrijas pārstāvji, jaunuzņēmēji un zinātnieki, kuriem ir inovatīvu risinājumu idejas pārtikas un lauksaminiecības nozarei, izmantos šo iespēju satikt «EIT Food» partnerus Rīgā, un attīstīs sadarbību,» saka Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Zinātnes un inovāciju centra «EIT Food Hub Latvia» vadītāja Alina Dolmate. 

Konferencē «Pārmaiņas pārtikas sistēmā» arī būs iespēja iepazīties ar 63 jaunuzņēmumiem, kas vairāk kā 1000 uzņēmumu konkurencē šogad atlasīti dalībai atbalsta programmā «EIT Food Accelerator Network». Tajā būs pārstāvēts arī Latvijas jaunuzņēmums «Got Foods». Programmā uzņēmumam būs iespēja sadarboties ar vadošajiem nozares un pētniecības uzņēmumiem, lai pārbaudītu savu tehnoloģiju un veiksmīgi nokļūtu tirgū. 

«Cilvēki aizvien vairāk uzmanības pievērš savam pārtikas grozam, izvēloties veselīgas un dabai draudzīgas alternatīvas. Tāpēc izmaiņas pārtikas nozarē ir nenovēršamas. «Got Foods» ir pārtikas tehnoloģiju uzņēmums, kas rada piena alternatīvas no augu valsts produktiem, tādējādi dodot iespēju aizvietot pienu, sieru un citus piena produktus. Uzņēmums radās pēc tam, kad secinājām - pasaulē daudz cilvēku meklē piena produktu aizstājējus, taču tirgū ir grūti atrast tādus, kas līdzinātos pienam gan pēc sajūtas, gan uzturvērtības. Nolēmām tādu radīt, un tas veiksmīgi arī izdevās,» teic Mikels Vetšteins (Michel Wettstein), uzņēmuma «Got Foods» dibinātājs. 

Vairāk informācijas par pasākumu un reģistrēšanās. 

«EIT Food» ir Eiropas Inovāciju un tehnoloģijas institūta zināšanu un inovāciju kopiena pārtikas un lauksaimniecības nozarē. Tā atbalsta un palīdz tapt dažādām inovācijām, kas nākotnē palīdzēs ražot veselīgu un ilgtspējīgu pārtiku. «EIT Food» investē projektos un organizācijās, kas palīdz realizēt kopienas mērķus, atbalsta un palīdz mērogot zinātņietilpīgus jaunuzņēmumus lauksaimniecības un pārtikas nozarē, lai tiem būtu vieglāk ar saviem produktiem sasniegt tirgu. Kopienā ir iespējas atrast profesionāļu atbalstu, kas arī palīdzētu attīstīt biznesu. «EIT Food» ir viena no deviņām Eiropas Inovāciju un tehnoloģijas institūta zināšanu un inovāciju kopienām. «EIT Food» programmas Latvijā realizē «EIT Food Hub Latvia», kas darbojas RTU Zinātnes un inovāciju centrā.
 

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Raksta autors

RTU Sabiedrisko attiecību departaments

Publikācijas datums

12. jūnijs, 2023 plkst. 10:39

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi