Nozares pārstāvji vērtēs Latvijas augstskolu maģistrantu un doktorantu pētījumu prezentācijas

13. maijs, 2015
.
.
.

Aktualizējot zinātnes komunikācijas svarīgo lomu sabiedrībā, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) organizētā konkursa «ResearchSlam» finālā Latvijas augstskolu maģistranti un doktoranti atraktīvā veidā stāstīs par inovatīvo audumu izmantošanu viedo apģērbu izgatavošanā, ādas šūnu potenciālu medicīnā, smadzeņu uzbūves noslēpumiem, hipokampa analīzes nozīmi un citiem tematiem.

Konkursa fināls notiks piektdien, 15. maijā, plkst. 19 Spīķeru koncertzālē, Rīgā, Maskavas ielā 1/4. Tajā sacentīsies četri maģistrantiun divi doktoranti, pārstāvot RTU, Rīgas Stradiņa universitāti, Latvijas Universitāti un Vidzemes Augstskolu.

Pasākumā būs iespēja uzzināt arī par pētījumiem, kas saistīti ar papildinātās realitātes izmantošanu tūrismā, kā arī – kā panākt, lai liecinieku atmiņu neietekmētu viltus atmiņa. Tiks prezentēts arī pētījums, kā ceļa satiksmes negadījumu izraisītāji skaidro notikušā cēloņus, un piedāvāti priekšlikumi šā jautājuma risināšanā.

«Mūsdienās zinātnes komunikācija ar sabiedrību kļūst aizvien aktuālāka. Konkurss «ResearchSlam» ir atraktīvs veids, kā radīt interesi par pētniecību un tehnoloģijām. Sākumā konkursā piedalījās RTU studenti, šobrīd – arī citu augstskolu studenti. Šāda veida iniciatīva gan veicinastudentu piesaisti pētniecībai, gan ļauj veidot sadarbību starp augstskolām,» konkursa nozīmi skaidro RTU zinātņu prorektors Tālis Juhna.

Katram dalībniekam tiks dotas 15 minūtes, lai pārliecinātu žūriju un atbildētu uz tās jautājumiem par veikto pētījumu. Žūrijā būs RTU zinātņuprorektors Tālis Juhna, AS «Exigen Services Latvia» valdes priekšsēdētāja vietnieks, finanšu un administratīvais direktors Uldis Smilts, Eiropas Parlamenta (EP) Eiropas Tautas partijas grupas deputāts Artis Pabriks, SIA «VISMA Enterprise» prokūriste Antra Zālīte un izglītības programmas «Iespējamā misija» 7. sasaukuma dalībniece, latviešu valodas skolotāja Liene Salmiņa.    

Gatavojoties konkursa finālam, tā dalībnieki pilnveido prezentācijas prasmes «runaskursi.lv» mācībspēku vadībā. Savukārt konkursa Youtube kanālā – https://www.youtube.com/ResearchSlam– notiek skatītāju simpātijas noteikšana, balsojot par sev tīkamāko no29 dalībnieku atlases kārtu video prezentācijām. Skatītāju simpātijas balvu nodrošina žurnāls «GEO».

Konkursu organizē RTU Doktorantūras skola. Atbalsta: AS «Exigen Services Latvia», SIA «VISMA Enterprise», EP, SIA «Sigmanet», mūzikas restorāns «Pacho Music Café», rokas pulksteņu dizaina izstrādes zīmols «May28th», Somijas vadošā kompānija konditorejas nozarē «Fazer» un uzstāšanās meistarības lietpratēji «runaskursi.lv». Vairāk informācijas konkursa mājaslapā: www.researchslam.lv.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

13. maijs, 2015 plkst. 10:37

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi