Noskaidroti pirmie «ResearchSlam 2016» konkursa finālisti

5. aprīlis, 2016
.
.
.

Par Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) organizētā jauno zinātnieku konkursa «ResearchSlam 2016» pirmās atlases kārtas uzvarētājiem ir kļuvuši RTU maģistrants Rihards Rušenieks un Latvijas Universitātes (LU) maģistrants Jānis Dzirkalis.

  Pasākuma fotogalerija

«Gan žūrijai, gan arī skatītājiem uzdevums nebija viegls, jo dalībnieki pārstāvēja dažādas zinātnes nozares un savos stāstos runāja gan par nervu šūnām un kaulu implantu elektrisko potenciālu, gan arī par pirmā iespaida precizitāti personāla atlasē un jaunajām koncepcijām darba tirgū,» atklāj RTU Doktorantūras skolas vadītāja Lita Akmentiņa.

Tomēr, apkopojot rezultātus, pārliecinošu uzvaru guva R. Rušenieks ar uzstāšanos par dzeramā ūdens kvalitātes monitoringu. Otrais palika J. Dzirkalis ar stāstījumu par nervu šūnu audzēšanu vienā virzienā. Abi dalībnieki turpinās sacensības finālā, bet pārējie šīs atlases kārtas dalībnieki varēs sacensties par vēl vienu vietu finālā atlases kārtā, kas notiks interneta vidē.

Jauno zinātnieku konkursa «ResearchSlam 2016» pirmā atlases kārta notika ceturtdien, 31. martā, RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē (APF). Tajā sacentās septiņi maģistranti un doktoranti no trim dažādām Latvijas augstskolām. Konkursa dalībnieku uzstāšanos vērtēja kompetenta žūrija: «ResearchSlam 2015» finālists Nauris Zdanovskis, Latvijas Studentu apvienības pārstāvis Rihards Vijums, SIA «Mailigen» valdes priekšsēdētājs Artūrs Bernovskis, RTU Doktorantu studiju nodaļas vadītājs Lauris Bisenieks un RTU Inženierzinātņu vidusskolas skolniece Estere Šverna. Savu viedokli atlasē varēja izteikt arī skatītāji, balsojot par savu favorītu.

Konkursā «ResearchSlam 2016» piedalās 24 dalībnieki no piecām dažādām Latvijas augstskolām. Lai iegūtu iespēju sacensties par galvenajām balvām, katram dalībniekam ir jāpiedalās vienā no trim atlases kārtām un jāpastāsta par savu pētījumu interesantā un saprotamā veidā, izmantojot PechaKucha™ (20 slaidi 20 sekundēs) prezentāciju formātu.

Nākamā konkursa «ResearchSlam 2016» atlases kārta notiks 7. aprīlī plkst. 19 RTU APF, Rīgā, Ķīpsalas ielā 6. Konkursa organizatori aicina interesentus ierasties uz atlasi, lai uzzinātu daudz jauna, kā arī atbalstītu savus favorītus.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

5. aprīlis, 2016 plkst. 11:24

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi