Noskaidroti pēdējie divi «ResearchSlam 2016» finālisti

18. aprīlis, 2016
.
.
.

Par Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) organizētā jauno zinātnieku konkursa «ResearchSlam 2016» trešās atlases kārtas uzvarētājiem ir kļuvuši Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) doktorants Nikolajs Oborins un Latvijas Universitātes (LU) doktorants Krišjānis Nesenbergs.

  Pasākuma fotogalerija

«Neskatoties uz nelielo dalībnieku skaitu, pasākums izvērtās visnotaļ interesants un pozitīvām emocijām bagāts. Dalībnieki stāstīja gan par spēlēm ar imunitāti, gan par pašpietiekamiem robotiem, gan arī par iespējām optimizēt sarežģītu inženiertehnisku uzdevumu risināšanas procesus. Katru uzstāšanos papildināja diskusija ar žūriju un skatītājiem, un ir jāsaka, ka šoreiz tieši skatītāji bija īpaši ieinteresēti dalībnieku stāstījumos,» stāsta RTU Doktorantūras skolas vadītāja Lita Akmentiņa.

Konkursa «ResearchSlam 2016» trešajā un noslēdzošajā klātienes atlases posmā, nosakot finālistus, žūrijas un skatītāju viedoklis pilnībā sakrita – augstāko novērtējumu saņēma LLU doktorants N. Oborins ar stāstījumu par suņu kaulu izpēti, bet otrais palika LU doktorants K. Nesenbergs ar uzstāšanos par universāla viedā auduma izveidi. Abi dalībnieki turpinās sacensības finālā, kur uzstāsies atkārtoti.

Jauno zinātnieku konkursa «ResearchSlam 2016» trešā atlases kārta notika 14. aprīlī, RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē, un tajā astoņu paredzēto dalībnieku vietā piedalījās tikai  seši – divi maģistranti un četri doktoranti, jo divi jaunie pētnieki uz pēdējo atlasi neparedzētu apstākļu dēļ nevarēja ierasties. Konkursa dalībnieku uzstāšanos vērtēja «ResearchSlam 2015» fināliste Līga Saulīte, Latvijas Jauno zinātnieku apvienības valdes locekle Zane Bulderberga, uzņēmējs un biedrības «BASE» valdes loceklis Juris Stinka un divi RTU Doktorantu studiju nodaļas pārstāvji Lauris Bisenieks un Santa Rendore. Savu viedokli pasākumā ļoti aktīvi izteica arī skatītāji, uzdodot dažādus jautājumus un balsojot par savu favorītu.

Trešā atlases kārta bija noslēdzošais klātienes atlases posms. Šobrīd ir zināmi seši šī gada konkursa «ResearchSlam» finālisti: Rihards Rušenieks (RTU), Jānis Dzirkalis (LU), Luīze Bidiņa (Rīgas Stradiņa universitāte), Kārlis Kalniņš (RTU), Nikolajs Oborins (LLU) un Krišjānis Nesenbergs (LU).

Vēl vienam dalībniekam būs iespēja iekļūt finālā atlases kārtā, kas interneta vidē «ResearchSlam» Youtube kanālā sāksies 21. aprīlī. Par galvenajām balvām «ResearchSlam» finālisti cīnīsies konkursa finālā, kas 19. maijā notiks Spīķeru koncertzālē.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

18. aprīlis, 2016 plkst. 17:07

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi