Ķīpsalā aug RTU studentu pilsētiņa

9. septembris, 2016
.
.
.

Universitāšu attīstībai ilgtermiņā vajag būt vērstai uz jaunu produktu un uzņēmumu veidošanu. To iespējams panākt, vienuviet pulcējot zinātnes un inovācijas centrus, kas rada labvēlīgu vidi zinātnes un uzņēmējdarbības saplūšanai, Latvijas Radio 1 raidījumā «Kā labāk dzīvot» saka Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektora vietnieks infrastruktūras jautājumos Aigars Ločmelis.

Saruna veltīta trīs Rīgā esošu valstu augstskolu nākotnes iespējām veidot studentu pilsētiņas Pārdaugavā vai vismaz daļā tās apkārtnes. Kamēr citas Latvijas augstskolas sper tikai pirmos soļus, uzsākot savu teritoriālo kompleksu izveidi, RTU studentu pilsētiņā studentu un zinātnes dzīve norisinās jau piecus gadu desmitus. RTU pilsētiņa ir visvecākā Latvijā, un A. Ločmelis stāsta, ka tās aizsākumi meklējami jau 1965. gadā, kad pamati tika likti pirmajai fakultātes ēkai. Šobrīd Ķīpsalā vienuviet mācās vairāk nekā 8000 RTU studentu.

Ķīpsalā studenti ne tikai mācās, bet tur ir arī sporta infrastruktūra, dienesta viesnīcas vairāk nekā 1000 studentiem, peldbaseins, tirdzniecības un izstāžu centrs. Uzņēmēji pat izrāda lielu interesi par RTU netālu esošajām biroja ēkām, saredzot iespējas turpmākai sadarbībai ar jaunajiem RTU zinātniekiem.

A. Ločmelis stāsta par Ķīpsalas attīstību, iedalot to trīs posmos: padomju laikā veiksmīgi izveidota infrastruktūra ar pārdomāti izvēlētu atrašanās vietu; 2015. gadā renovēta daļa padomju laikos celto ēku un uzbūvētas jaunas; patlaban tiek sākts nākamais būvniecības posms, kura laikā līdz 2020. gadam iecerēts Ķīpsalā koncentrēt lielāko daļu RTU studējošo.

Raidījumu var noklausīties Latvijas Radio mājaslapā (06.09.2016.).

RTU Komunikācijas un mārketinga departaments

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

9. septembris, 2016 plkst. 13:06

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi