Grāmatas par RTU olimpiešiem prezentācija un «RTU Sporta laureātu 2013» apbalvošana

10. decembris, 2013
.
.
.

Otrdien, 17. decembrī, plkst. 15 Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Mazajā zālē, Rīgā, Kaļķu ielā 1, notiks svētki «RTU sporta virsotnes», kuru laikā tiks prezentēta RTU vadošās pētnieces Alīdas Zigmundes grāmata «Rīgas Tehniskās universitātes olimpieši 100 gados. 1912–2012», kā arī pirmo reizi apbalvoti «RTU Sporta laureāti».

Grāmata«Rīgas Tehniskās universitātes olimpieši 100 gados. 1912–2012» ir unikāls vēsturisks ekskurss, kurā Latvijas studenti pirmo reizi pētīti no skatpunkta: studijas un lielais sports. Pētot konkrētas personības unviņu studiju gaitas, kuras daudzos gadījumos bija pakārtotas Lielajam sapnim – dalībai Olimpiskajās spēlēs, grāmatas autore nav aizmirsusi parpolitisko un vēsturisko fonu. Tā vieglāk saskatīt kopsakarības, kāpēc bija tā un ne savādāk.

Pēc grāmatas prezentācijas tiks apbalvoti «RTU Sporta laureāti 2013». Tiks godināti universitātes labākie šādās nominācijās: gada sportiste un sportists individuālajos sporta veidos, gada labākā sporta spēļu komanda, gada labākais treneris, gada uzlēcošā zvaigzne, kā arī tiks pasniegta balva par ieguldījumu RTU sporta attīstībā.

RTU Informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

10. decembris, 2013 plkst. 16:11

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi