Ēnu dienā RTU aicina skolēnus iepazīt inženierzinātņu noslēpumus

24. janvāris, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) aicina vidusskolēnus kļūt par zinātnieku «ēnām» un iepazīt laboratorijas, kurās tiek veikti dažādi aizraujoši atklājumi.

Skolēniem būs iespēja veikt eksperimentus nanotehnoloģiju un medicīnas fizikas jomā, piedalīties energoefektivitātes mērījumos, kā arī savu roku pielikt pie sniega dēļa izgatavošanas.  

Lai Ēnu dienā, 12. februārī, kopā ar RTU pētniekiem varētu iepazīt inženierzinātņu noslēpumus, skolēniem līdz 30. janvārim vortālā www.enudiena.lv jāaizpilda pieteikuma anketa.

Ēnu dienā RTU piedāvās ieskatīties zinātnes pasaulē un uzzināt, ar ko ikdienā nodarbojas tehnisko zinātņu pētnieki augstskolā pārstāvētajos pētniecības virzienos. Piemēram, būs iespēja redzēt elektroniskās ierīces projektēšanas un izstrādes gaitu Industriālās elektronikas un elektrotehnikas institūtā, uzzināt, kādi nākotnes būvniecības materiāli top Pulvermateriālu zinātniskajā laboratorijā, kopā ar Siltuma, gāzes unūdens tehnoloģiju institūta pētniekiem iepazīties ar energoefektivitātes noteikšanas pamatprincipiem, bet Būvniecības fakultātē pētnieka vadībā pat izgatavot Latvijā unikālu sniega dēli no epoksīda sveķiem.

RTU vēlas skolēniem parādīt, cik aizraujoša ir zinātnes pasaule, un cer,ka Ēnu dienā redzētais būs stimuls studēt inženierzinātnes, lai nākotnēpievienotos RTU studentu, mācībspēku un zinātnieku pulkam.

RTU Informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

24. janvāris, 2014 plkst. 10:44

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi