Dalībnieki augstu novērtē RTU studiju kursu «Biotehonomika»

29. aprīlis, 2016
.
.
.

2016. gada 27. aprīlī Rīgas Tehniskās universitātes Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūta (RTU VASSI) norisinājās studiju kursa «Biotehonomika» noslēguma pasākums. Tas tika rīkots, lai analizētu paveikto un pateiktu paldies projektā iesaistītajiem — studiju kursa klātienes un e-vides dalībniekiem, mācību grāmatas «Biotehonomika» autoriem un citi projektā iesaistītajiem, kas projekta īstenošanā ieguldīja savas zināšanas un enerģiju.

Pasākumā VASSI direktore profesore Dagnija Blumberga izteica pateicību visiem klātesošajiem par izturību un līdzdalību studija kursa norisē. Savukārt VASSI zinātniskā asistente Antra Kalnbaļķīte klātesošos iepazīstināja ar dalībnieku aptaujas rezultātiem. «Biotehonomikas» kursa novērtējums ir ļoti pozitīvs — vidējais vērtējums ir 8,3 punkti no 10 iespējamajiem. Tas norāda, ka dalībnieki ir apmierināti ar studiju kursa saturu, izklāstu un norisi. Gandrīz visi augstu novērtēja lomu spēli «PINOKIO».

Studiju kursa dalībnieki saņēma sertifikātus. Studiju kursa beidzēju vidū bija gan Saeimas, ministriju un citu valsts institūciju pārstāvji, gan RTU un citu universitāšu zinātniskais un akadēmiskais personāls, gan arī komercuzņēmumu un nevalstisko organizāciju pārstāvji. Par labākajiem kursa darbiem tika apbalvoti arī studiju kursa dalībnieki, kuri dāvanā saņēma grāmatu «Biotehonomika».

Biotehonomikas mērķis ir attīstīt uzņēmējdarbību, kurā izmanto bioloģiskos resursus, lai ražotu produktus ar augstu pievienoto vērtību, ņemot vērā vides, ekonomiskos, socioekonomiskos un tehnoloģiskos aspektus ražošanas visos posmos – resursu ieguves, apstrādes un pārstrādes laikā. Ņemot vērā šos principus, vides inženierzinātņu maģistrantūras studiju programmas students Maksims Feofilovs klausītājus iepazīstināja ar inovatīvu pārtikas produktu izveidi. Viņš prezentēja savus pirmos soļus biotehonomikas projektā – cepumu ražošanā no sliekām, iegūstot produktu ar augstu proteīna saturu. Viņš pamatoja šādu projektu ilgtspējīgumu no ietekmes uz vidi un klimata pārmaiņām samazinājuma aspekta.

Grāmatas autoru un kursu dalībnieku diskusija parādīja, ka arī e-vides studijas ir perspektīvas, it īpaši tiem, kuri nedzīvo Rīgā, jo bija iespējams piedalīties bioekonomikas apguvē.

Šis pasākums tika realizēts projektā «Apmācību kursa un studiju programmas «Bioekonomikas sektora klimata tehnoloģiju sociāli ekonomiskie aspekti» moduļa izstrāde», kas tiek realizēts ar Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta atbalstu.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

29. aprīlis, 2016 plkst. 16:09

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi