Aicina studentus pieteikties starptautiskām prakses programmām pārtikas industrijā

12. aprīlis, 2021
.
.
.
Foto: pixabay.com

Līdz 19. aprīlim maģistrantūras un doktorantūras studenti var pieteikties Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (European Institute of Innovation & Technology – EIT) zināšanu un inovāciju kopienas «EIT Food» prakšu programmām «RIS Fellowships» un «RIS Talents».

«RIS Fellowships» paredzēta maģistrantūras studentiem, bet «RIS Talents» - doktorantūrā studējošajiem. Praktikantiem nav obligāti jānāk no studiju programmām, kas tieši saistītas ar pārtikas nozari. Programmām var pieteikties arī absolventi, kurus interesē lauksaimniecības un pārtikas nozare, un jaunie profesionāļi, kuri vēlas attīstīt savas prasmes un paplašināt savu CV. Vairāk informācijas un pieteikšanās. 

Praksē dalībniekiem ir plašas iespējas gūt pieredzi kādā no Eiropas līmeņa pārtikas uzņēmumiem. Šajā gadā praksi iespējams organizēt dažādi – gan tiešsaistē, gan klātienē, gan daļēji tiešsaistē un daļēji klātienē. 

Praktikanti saņems stipendiju, kas būs atkarīga no dalības formas. Ikmēneša stipendija «RIS Fellowships» dalībniekiem paredzēta 650 līdz 1350 eiro apmērā, bet «RIS Talents» dalībniekiem – 850 līdz 1800 eiro apmērā. 

Veidojot ciešas saites starp patērētājiem, uzņēmumiem, jaunuzņēmumiem, pētniekiem un studentiem no visas Eiropas, «EIT Food» atbalsta inovācijas un ilgtspējīgas ekonomikas iniciatīvas, kas vairo piekļuvi kvalitatīvai pārtikai, uzlabo vidi un veselību, kā arī rada jaunas darbavietas un palielina Eiropas konkurētspēju. «EIT Food» veicina inovācijas pārtikas industrijā, sākot no lauksaimniecības un ražošanas līdz pat piegādei un klientu apkalpošanai, piedāvājot uzņēmējdarbības atbalsta programmas un izglītības un mobilitātes programmas profesionāļiem, izsludinot pētniecības un inovāciju projektu uzsaukums.

«EIT Food» programmas Latvijā organizē RTU Dizaina fabrikas «EIT Food HUB Latvia» sadarbībā ar Rīgas Stradiņa universitāti, Latvijas Lauksaimniecības universitāti, Pārtikas un veterināro dienestu un Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātnisko institūtu BIOR. RTU «EIT Food» pievienojās 2019. gadā, iegūstot tiesības veidot Latvijā veidot inovāciju un koprades kontaktpunktu jeb HUB. 

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

12. aprīlis, 2021 plkst. 17:54

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi