Projekts

.
.
No organiskiem nepārtikas resursiem ražota lašu barība
Projekta nosaukums: No organiskiem nepārtikas resursiem ražota lašu barība
Projekta īsais nosaukums: NON-For
Vienošanās par projekta īstenošanu numurs: 104310
RTU Projektu reģistra numurs: 4478
Struktūrvienība: Vides aizsardzības un siltuma sistēmu katedra
Projekta administrētājs: Vides aizsardzības un siltuma sistēmu katedra
Finansējošais fonds: ERAF, 1.1.1.5. “Atbalsts starptautiskās sadarbības projektiem pētniecībā un inovācijās”
RTU loma projektā: vienīgais projekta īstenotājs
Statuss: Noslēdzies
Projekta uzsākšanas datums: 04.01.2021.
Projekta noslēguma datums: 31.12.2023.
Finansējuma piešķīrēja nosaukums: Izglītības un zinātnes ministrija
Projekta zinātniskais/saturiskais vadītājs: Jeļena Pubule
Projekta vadītājs administratīvajā jomā: Terēza Bezručko
Projekta kopējais finansējums:
Projekta īstenošanas kopējās attiecināmās izmaksas ir 117 569,35 EUR, t.sk.
Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējuma – 97 023,25 EUR, kas ir 82,53%,
valsts budžeta finansējuma – 17 121,75 EUR, kas ir 14,56%
RTU līdzfinansējums - 3 424,35 EUR, kas ir 2,91%
Projekta kopsavilkums:

Daudzdisciplīnu projekta konsorcijs apvieno partnerus ar atzītu pieredzi barības avotu kvalitātes, olbaltumvielu kvalitātes, barības ražošanas tehnoloģijas, zivju uztura, zivju veselības un jaunu produktu ietekmes uz vidi un sabiedrības novērtēšanas jomās. Projekts piedāvās arī iespēju iesācējuzņēmumiem parādīt savu produktu kvalitāti, kā arī pārbaudīt komerciāli pieejamās ilgtspējīgās alternatīvas zivju eļļai. Konsorcija daudzu dalībnieku pieeja ir orientēta uz akvakultūras nozares vajadzībām un prasībām, uzlabojot zināšanu apmaiņu, inovācijas, komunikāciju un izplatīšanu un tādējādi palielinot projekta galīgo ietekmi. NON-Fôr labi saskan ar atbildīgas pētniecības un inovācijas zinātnes politikas satvaru.

Projekta laikā tiks īstenotas sekojošas aktivitātes:
.1) olbaltumvielu kvalitāti kukaiņu miltos un mikrobu sastāvdaļās, 2) granulu kvalitāti, kas ražota, iekļaujot trešās paaudzes avotus, lai sniegtu ieteikumus kvalitātes uzlabošanai, ko var izmantot šo barību komerciālā ražošanā, 3) kukaiņu maltīšu kā zivju miltu un eļļas aizstājēju un aļģu eļļas kā zivju eļļas aizstājēju potenciāls barošanas sākumā un smoltifikācijas laikā; 4) jauno barību ietekme uz vidi.
Publicēts RTU mājas lapā: 04.01.2021.

Universitāte