|
Projekta nosaukums:
|
No organiskiem nepārtikas resursiem ražota lašu barība
|
Projekta īsais nosaukums:
|
NON-For
|
Vienošanās par projekta īstenošanu numurs:
|
104310
|
RTU Projektu reģistra numurs:
|
4478
|
Struktūrvienība:
|
Vides aizsardzības un siltuma sistēmu katedra
|
Projekta administrētājs:
|
Vides aizsardzības un siltuma sistēmu katedra
|
Finansējošais fonds:
|
ERAF, 1.1.1.5. “Atbalsts starptautiskās sadarbības projektiem pētniecībā un inovācijās”
|
RTU loma projektā:
|
vienīgais projekta īstenotājs
|
Statuss:
|
Noslēdzies
|
Projekta uzsākšanas datums:
|
04.01.2021.
|
Projekta noslēguma datums:
|
31.12.2023.
|
Finansējuma piešķīrēja nosaukums:
|
Izglītības un zinātnes ministrija
|
Projekta zinātniskais/saturiskais vadītājs:
|
Jeļena Pubule |
Projekta vadītājs administratīvajā jomā:
|
Terēza Bezručko |
Projekta kopējais finansējums:
|
Projekta īstenošanas kopējās attiecināmās izmaksas ir 117 569,35 EUR, t.sk.
Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējuma – 97 023,25 EUR, kas ir 82,53%,
valsts budžeta finansējuma – 17 121,75 EUR, kas ir 14,56%
RTU līdzfinansējums - 3 424,35 EUR, kas ir 2,91% |
Projekta kopsavilkums:
|
Daudzdisciplīnu projekta konsorcijs apvieno partnerus ar atzītu pieredzi barības avotu kvalitātes, olbaltumvielu kvalitātes, barības ražošanas tehnoloģijas, zivju uztura, zivju veselības un jaunu produktu ietekmes uz vidi un sabiedrības novērtēšanas jomās. Projekts piedāvās arī iespēju iesācējuzņēmumiem parādīt savu produktu kvalitāti, kā arī pārbaudīt komerciāli pieejamās ilgtspējīgās alternatīvas zivju eļļai. Konsorcija daudzu dalībnieku pieeja ir orientēta uz akvakultūras nozares vajadzībām un prasībām, uzlabojot zināšanu apmaiņu, inovācijas, komunikāciju un izplatīšanu un tādējādi palielinot projekta galīgo ietekmi. NON-Fôr labi saskan ar atbildīgas pētniecības un inovācijas zinātnes politikas satvaru. |
Projekta laikā tiks īstenotas sekojošas aktivitātes:
|
.1) olbaltumvielu kvalitāti kukaiņu miltos un mikrobu sastāvdaļās, 2) granulu kvalitāti, kas ražota, iekļaujot trešās paaudzes avotus, lai sniegtu ieteikumus kvalitātes uzlabošanai, ko var izmantot šo barību komerciālā ražošanā, 3) kukaiņu maltīšu kā zivju miltu un eļļas aizstājēju un aļģu eļļas kā zivju eļļas aizstājēju potenciāls barošanas sākumā un smoltifikācijas laikā; 4) jauno barību ietekme uz vidi. |
Publicēts RTU mājas lapā:
|
04.01.2021. |