PIECI IEMESLI, KĀPĒC STUDĒT LOĢISTIKU RTU

30. jūnijs, 2023
.
.

Vai domājot par karjeras iespējām, redzi sevi organizējot vai pārvaldot dažādus loģistikas procesus? Starptautiskie ekspedīcijas uzņēmumi, osta, noliktavas, ražošanas un tirdzniecības uzņēmumi - šīs ir tikai dažas no vietām, kurās loģistikas jomas speciālisti turpina savas darba gaitas pēc studiju absolvēšanas. Ja arī Tu vēlies iegūt izglītību, kura Tev noderēs ne tikai teorētiski, bet arī praktiski, tad iepazīsties ar pieciem iemesliem, kāpēc studēt loģistiku. 

  • Šajās studiju programmās tiek sagatavoti dažāda līmeņa loģistikas darbinieki ievērojot secīgu karjeras izaugsmes hierarhiju - loģistikas speciālisti, loģistikas vadītāji un piegādes ķēdes vadītāji. Turklāt, profesionālā maģistra studiju programma Loģistika un piegādes ķēdes drošība ir vienīgā studiju programma Latvijā, kas dod iespēju iegūt piegādes ķēdes vadītāja kvalifikāciju.  
  • Studiju process ir interesants un daudzpusīgs. Studiju laikā studentiem tiek dota iespēja doties dažādās mācību ekskursijās uz nozares uzņēmumiem, lai iepazītos ar loģistikas jomas profesionāļu darba ikdienu. Studenti dodas mācību ekskursijās uz tādiem uzņēmumiem kā AirBaltic, Rīgas satiksme, Itella Logistics, Rīgas Brīvostas pārvalde, MSC Shared Service Center Riga u.c. tādējādi jau studiju laikā gūstot priekšstatu par nozares profesionāļu darba pienākumiem un galvenajiem izaicinājumiem.  
  • Studiju programmu īstenošanā iesaistītie mācībspēki ir arī nozares speciālisti, kuri dod iespēju ne tikai apgūt loģistikas procesu teorētiskos aspektus, bet arī dalās zināšanās par šo zināšanu pielietojumu praksē. Ne mazāk svarīgi ir tas, ka mācībspēki studiju kursu ietvaros pieaicina nozarē aktīvāk strādājošos kolēģus ar mērķi dalīties ar savu pieredzi un palīdzēt studējošajiem sasaistīt teoriju ar praksi. Papildus pieredzes gūšanai studējošajiem ir iespēja doties Erasmus+ apmaiņas studijās vai praksē.  
  • Studiju programmā studējošie ir pieprasīti speciālisti darba tirgū. Lielākā daļa studējošo turpina strādāt prakses vietās. Studējošajiem un studiju programmu absolventiem ir iespēja uzsākt darba gaitas dinamiskā un mainīgā vidē. Studiju programmu absolventiem ir iespēja darīt ikvienam valsts iedzīvotājam nozīmīgus darbus: nodrošināt dažādu preču plūsmu un apriti. Studiju programmu absolventi strādā arī ārvalstīs starptautiski atpazīstamos loģistikas jomas uzņēmumos.  
  • Un visbeidzot – pēc šo programmu absolvēšanas Tev noteikti būs darbs savā specialiātē!

Seko sociālajos tīklos Facebook Instagram Twitter .

Kopīgot rakstu

Citi bloga ieraksti