Studijas Liepājā: kvalitatīva izglītība lielpilsētā ar mazpilsētas šarmu

15. augusts, 2022
.
.

Studijas tuvāk mājām, ietaupīts laiks un nauda, labas perspektīvas darba tirgū - šie ir tikai daži no iemesliem, kādēļ iesaku izvēlēties studijas RTU Liepājas studiju un zinātnes centrā. Tāpat arī Liepājā ir plašas kultūras un sporta iespējas, bet jūra atrodas vien 3 minūšu gājiena attālumā no RTU Liepājas studiju un zinātnes centra. Bet atgriežoties pie galvenā – studijām  – esam apkopojuši argumentus, kāpēc studēt tieši pie mums.

Pasniedzēji ar pieredzi industrijā un uzņēmējdarbības vidē

Liepāja jau izsenis ir bijusi pilsēta ar labi attīstītu ražošanu un aktīvu uzņēmējdarbības vidi. Līdz ar to daļa no mūsu pasniedzējiem, kā arī pārējā akadēmiskā personāla ir ar pieredzi uzņēmējdarbībā vai ir strādājuši vai strādā par inženieriem tādos uzņēmumos, kā «Lauma Lingerie», «Kohsel», «RK Metāls» kā arī citos Liepājas speciālās ekonomiskās zonas uzņēmumos. Daļai studiju programmas «Mehatronika» pasniedzēju ir vairāk nekā 15 gadu pieredze inženieru amatos. Gandrīz katram studiju programmas Uzņēmējdarbība un vadīšana pasniedzējam pieder vai ir piederējis savs uzņēmums vai arī ir pieredze vadošā amatā kādā organizācijā.

Aktīva studentu pašpārvalde

Pašpārvaldes studenti ir studenti, kuri domā par citiem studentiem. Tas izpaužas, piemēram, Ziemassvētku pasākumu, laivu braucienu, kopsilodošanas, autoorientēšanās un citu pasākumu rīkošanā. Pašpārvaldes aktīvo darbību apliecina arī  fakts, ka 2022. gadā mūsu  pašpārvalde RTU Studentu parlamenta vērtējumā ir tikusi atzīta par visstraujāk augošo pašpārvaldi, kā arī ieguvusi balvu «Gada studiju un zinātnes centrs vai skola».

Liepājā ir plašas prakses un darba iespējas

Lai arī pasniedzēji priecātos, ka studenti visu universitātes laiku veltītu tikai studijām, studenti bieži vien sāk strādāt nozarē jau 2. vai 3. studiju gadā. Beidzamo gadu laikā savus ražošanas uzņēmumus Liepājas speciālajā ekonomiskajā zonā ir nodibinājuši virkne skandināvu uzņēmumi, kuriem, to nepārtrauktās izaugsmes dēļ, pietrūkst ne tikai tehniskie darbinieki, bet arī inženieri. Šajā periodā tas Liepāju padara par pilsētu ar daudz augsti kvalificēta darba spēka vakancēm, kas papildus motivē studentus uz izaugsmi un jauniem sasniegumiem studijās un savā nozarē.

Lētāka dzīve nekā Rīgā

Izvēloties studēt Liepājā, students iegūs ievērojamu izmaksu samazinājumu salīdzinājumā ar izmaksām Rīgā. Tā piemēram, dzīvošana dienesta viesnīcā izmaksā tikai 68 EUR mēnesī, sabiedriskā transporta brauciens (bez studenta atlaides) – 0.70 EUR. Baseina apmeklējums Liepājas Olimpiskajā centrā – 6.50 EUR. Turklāt autostāvvietas pilsētā pārsvarā ir bez maksas.

Arī sadzīve ir ērta un sakārtota. Studenti bieži vien izvēlas iegādāties pārtiku Pētertirgū vai vakariņot kādā tuvējā kafejnīcā, baudot Liepājai raksturīgās jūras veltes.  

Vienīgā vieta Kurzemē, kur var studēt būvniecību

RTU Liepājas studiju un zinātnes centrs piedāvā studijas 17 dažādās studiju programmās, tai skaitā esam vienīgā izglītības iestāde Kurzemē, kurā var iegūt augstāko izglītību būvniecībā. Pēc šīs programmas absolvēšanas paveras plašas darba iespējas tādos uzņēmumos kā «UPB», «UPTK», «CTB», «A-Land» u.c.

Aktīva sadarbība ar vietējiem uzņēmumiem

Vietējie uzņēmumi ir ieinteresēti kvalitatīvu speciālistu sagatavošanā, līdz ar to regulāri saņemam laboratorijas stendu dāvinājumus. Piemēram, pagājušajos Ziemassvētkos uzņēmums «Caljan» mums uzdāvināja «SIEMENS» programmējamo loģisko kontrolleru stendu 15’000 EUR vērtībā. Pirms tam tika saņemts dāvinājums no uzņēmuma «AE Partner» ar vērtīgām elektriskajām komponentēm. Protams, studenti, kas iemācījušies strādāt ar laboratorijas stendiem, kuru pamatā ir kādā no vietējiem uzņēmumiem izmantotas tehnoloģijas, jūtas drošāk darba gaitu uzsākšanai tieši šajos uzņēmumos.

Starptautiskās iespējas arī vēju pilsētā

Lai arī studenti no Liepājas beidzamajos kursos pārsvarā izvēlas doties ERASMUS apmaiņas braucienos tieši, lai gūtu darba pieredzi, tomēr neatņemamama sastāvdaļa ir dalība ikgadējā zinātniski – praktiskajā konferencē «Academic Aspirations of Youth: Insights in Economy, Managements and Technologies», kas tiek organizēta Lietuvā, Klaipēdā.

Turklāt studējot Liepājā studenti nezaudē iespējas baudīt arī citus RTU sniegtos labumus – izcilu tehnisko izglītību, aktīvu ārpusstudiju dzīvi, iespējas gūt starptautisku pieredzi, studējot apmaiņas programmā, atbalstu biznesa ideju attīstīšanā, noderīgus kontaktus, jaunus draugus un, protams, mācībspēkus, kas palīdzēs pārvarēt studiju grūtības.

Uzzini vairāk: liepaja.rtu.lv

Kopīgot rakstu

Citi bloga ieraksti