Kas notiek pirmsinkubācijas programmas IdeaLAB aizkulisēs?

19. janvāris, 2023
.
.

Parasti, aicinot studējošos iesaistīties papildu aktivitātēs, aicinām pievērst uzmanību praktiskiem un finansiāliem ieguvumiem – naudas balvām, grantiem, stipendijām, mentoriem.

Tie noteikti ir būtiski uzsvari, taču šajā reizē vēlos dalīties ar skatu aiz kulisēm. Kas tad īsti notiek programmas laikā? Ko dara komandas 12 nedēļas?

Sākotnēji komandas attālināti tiekas ar uzņemšanas komisiju, kuras sastāvā ir RTU pārstāvji un eksperti. Parasti tie ir cilvēki, kas jau vairākas sezonas strādājuši ar dažādām studentu komandām un mēdz uzdot āķīgus jautājumus.

Kad komanda ir uzņemta programmā, sākas tikšanās ar mentoriem. Lai gan attālināti, bet visas komandas kopā ar mentoru strādā trešdienu pēcpusdienās no 16.00 līdz 19.00 vai 20.00 vakarā. Pēc nodarbībām, kurās topošajiem uzņēmējiem ir jāatrod savs klients, jānodefinē sava produkta vai pakalpojuma vērtība un jāuzskicē pirmie biznesa modeļi, nereti tiek uzdoti mājasdarbi, kas komandām jārisina vai jāpēta padziļināti.

Tā kā pārsvarā strādājam attālināti, komandas ar mentoriem tiekas ZOOM platformā un aktīvi izmanto Miro koprades tāfeles plašās iespējas. Taču, lai komandas varētu spert soli tālāk, programmas vidū tiekamies ar kādu no RTU Zinātnes un inovāciju centra (ZIC) Dizaina fabrikas ekspertiem uz prototipēšanas darbnīcu, lai klātienē gūtu ieskatu pašā pirmajā prototipēšanas solī, ko mēdz dēvēt arī par shi*ty prototyping.

IdeaLAB sniedz ne vien iespēju spert pirmos soļus produkta definēšanā, bet arī ciešu kopienas atbalstu no citiem studentiem, programmas mentoriem un arī bijušajiem dalībniekiem, kur trūkstošās un nepieciešamās prasmes var aizsniegt ar vienu rokasspiedienu.

Pēc teju trīs mēnešu darba, komandas tiek sagatavotas pēdējam prezentāciju pasākumam – ikgadējai SIG DEMO dienai, kas šogad norisināsies 15. maijā, RTU ZIC telpās.

Ja vēl nepaspēji, piesakies programmai līdz 22. janvārim!

Plašāka informācija.

Saistītie tagi:
Kopīgot rakstu

Citi bloga ieraksti