Project title: | EIT Food |
---|---|
Project short title: | EIT Food |
Number of project implementation agreement: | 4178 |
Registration number: | 4178 |
Department: | Innovation Ecosystem Development Unit |
Administrating department: | Design Factory |
Finance fund: | Eiropas Inovāciju un tehnoloģijas institūta (European Institute of Innovation & Technology – EIT) |
Project RTU role: | The sole implementer of the project |
Status: | Ended |
Project start date: | 01.01.2023. |
Project end date: | 31.12.2023. |
Title of grant issuer: | EIT Food |
General manager: | Alina Dolmate |
Administrative manager: | Amanda Brizga |
Total finance: | |
Projekta kopējais finansējums ir 60 000.00 EUR | |
Summary: | |
«EIT Food» ir Eiropas Inovāciju un tehnoloģijas institūta (European Institute of Innovation & Technology – EIT) zināšanu un inovāciju kopiena, kurai Rīgas Tehniskā universitāte pievienojās 2019. gadā, iegūstot tiesības Latvijā veidot inovāciju un koprades kontaktpunktu jeb HUB. Veidojot ciešas saites starp patērētājiem, uzņēmumiem, jaunuzņēmumiem, pētniekiem un studentiem no visas Eiropas, «EIT Food» atbalsta inovācijas un ilgtspējīgas ekonomikas iniciatīvas, kas vairo piekļuvi kvalitatīvai pārtikai, uzlabo vidi un veselību, kā arī rada jaunas darbavietas un palielina Eiropas konkurētspēju. «EIT Food» veicina inovācijas pārtikas industrijā, sākot no lauksaimniecības un ražošanas līdz pat piegādei un klientu apkalpošanai, piedāvājot uzņēmējdarbības atbalsta programmas un izglītības un mobilitātes programmas profesionāļiem, izsludinot pētniecības un inovāciju projektu uzsaukums. Aktivitātes vērstas uz atbalstu jaunu ideju komercializācijai, nodrošinot apmācības, mentoringu, koučingu, agrīnu inkubāciju, akcelerāciju, palīdzību prototipēšanā. Būtiska ir arī industrijas, jaunuzņēmumu un zinātnieku sadarbības stiprināšana, tīkla veidošana. |
|
Activities: | |
Projekta laikā tiks īstenotas sekojošas aktivitātes: - Attiecību uzturēšana ar galvenajiem reģionālajiem spēlētājiem pārtikas nozarē; - informatīvo pasākumu organizēšana par EIT Food piedāvājumu; - apmācību organizēšana studnetiem par ilgtspējīgas pārtikas ķēdēm; - sagatavot reģiona attīstības plānu pārtikas nozarē; - organizēt ikgadējo EIT Food Hub tikšanos; - piedalīties TechChill konferencē; - atbalsta jaunatnes misijas programmu 2023. gadā |
|
Project published on RTU website: | 05.01.2021. |