RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

RTU Kultūras centrs arī šogad piedāvās daudzveidīgu pasākumu klāstu

4. janvāris
.
.
.

RTU Kultūras centra mākslinieciskie kolektīvi un mākslinieciskie vadītāji 2024. gadā turpinās attīstīt un pilnveidot radošo meistarību, piedaloties individuālos un sadraudzības koncertos, pašmāju un starptautiskos projektos - konkursos un festivālos, teātra izrādēs, performancēs, radošās nometnēs.

Divi kolektīvi – RTU Tautas deju ansamblis «Vektors» un studentu pūtēju orķestris «SPO» – gatavojas jubilejas koncertiem. «Vektors» 65. jubileju svinēs ar diviem unikāliem koncertiem, pirmajā kopā ar citiem kolektīviem, izdejojot iemīļotas tautas dejas no Zelta fonda, bet otra koncertprogramma radīta tikai «Vektoram» ar nosaukumu «Aiz ko garš pavasar’s?». Savukārt «SPO» ar jaunrades programmu svinēs 55 gadu jubileju, kā arī piedalīsies starptautiskajā mūzikas konkursā «Riva del Garda» Itālijā.

Visi kolektīvi, kā ierasts, uzstāsies valsts svētku, RTU un gadskārtu svinību koncertos un norisēs, apliecinot latviešu tautas spēku un varēšanu mūsu kopībā.

RTU Inženierzinātņu vidusskolas jauktais koris «Izvēle» ar pilnu jaudu jau tagad gatavojas XIII Latvijas skolu jaunatnes Dziesmu un Deju svētkiem, kas notiks 2025. gadā, apgūstot sarežģīto svētku repertuāru, kura izpildījumu vērtēs šogad notiekošajās koru skatēs.

Amatiermākslas teātra kolektīvi no vairākām Latvijas augstskolām, tostarp RTU studentu teātri «Spēle» un «Kamertonis», martā tiksies tradīcijām bagātajā Studentu teātra dienas festivālā, kā arī aizrautībā un radošā izdomā piesātinātajā studentu Dzejas dienā septembrī.

Pēc vairāku gadu pārtraukuma Kultūras centrs radis iespēju piedāvāt RTU studentiem un citiem interesentiem iekļauties populārajos «Danču kluba» pasākumos, kas notiks reizi mēnesī.

Tāpat turpināsies aizvadītajā gadā uzsāktais inovatīvais vieslekciju cikls, kas pērn raisīja nedalītu studentu ieinteresētību, piesakoties meistarklašu nodarbībām «No idejas līdz filmai» kopā ar režisori un producenti Daci Pūci. Šajā gadā iecerēti vēl citi tematisko vieslekciju cikli, aptverot tādas tēmas kā scenogrāfija, mūzika, dejas horeogrāfija, skatuves māksla u.c.

Nozīmīga un apjomīga būs māksliniecisko kolektīvu dalība ikgadējā RTU Lielajā izlaidumā, kas notiks 28. jūnijā Ķīpsalā, lai sveiktu un lepotos ar augstskolas absolventu un mācībspēku veikumu.

 

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

4. janvāris plkst. 11:43

Līdzīgi raksti

Jaunumi