RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

RTU TDA «Vektors» ar krāšņu deju uzvedumu «Aiz ko garš pavasar's?» un lielkoncertu atzīmējis 65 gadu jubileju!

15. aprīlis
.
.
.
Foto: Juris Zīģelis

RTU TDA «Vektors»  jubilejas svinībās 12. un 13. aprīlī BT1 izstāžu hallē, Ķīpsalā, pulcēja vairāk nekā 1600 skatītāju un dejas mīļotāju. Svinības tika atklātas ar deju uzveduma dzīvā orķestra pavadībā «Aiz ko garš pavasar's?» pirmizrādi. Uzveduma pamatā režisors Reinis Suhanovs izmantojis  Edvarta Virzas poēmas «Straumēni» daļu «Pavasaris», un tās mainīgo, cerībām pilno pavasara laiku, bagātīgā un raksturiem piepildītā horeogrāfes Dagmāras Bārbales radītā dejas valodā izdejoja vairāk kā 120 RTU TDA «Vektors» dejotāju.

Izrādi kuplināja jaudīgs, profesionālu un daudzpusīgu mūziķu orķestris komponista Mārtiņa Miļevksa vadībā. Tā sastāvā muzicēja grupa «Auļi» un «MM orķestris» ar solistiem – vijolnieku Otto Trapānu, koklētāju Latvīti Cirsi, ģitāristu Jāni Kalniņu un vokālistēm Beāti Zviedri, Ievu Sutugovu un Zani Dombrovsku.

Scenogrāfiju papildināja Oskara Pauliņa veidotās gaismu partitūras, kuras uzvedumā radīja dzīvu un īstu dabas parādību klātesamības sajūtu un izcēla dejas soļu radītos rakstus.

RTU TDA «Vektors» dejotāji par uzveduma pirmizrādi atzīst:
«Tas bija kārtīgs emociju piepildījums katram Vektora jubilejas svinētājam - ne tikai tiem, kuri kāpa uz skatuves, bet arī katram viesim un skatītājam. Siltā, sirsnīgā un brīžiem ļoti spilgtā enerģijas apmaiņa ar skatītājiem, ko jutām uzveduma laikā, bija pamatīgs apliecinājums tam, ka esam gājuši pareizo ceļu, savā jubilejas pavasarī modinot rosību «Straumēnos». Tā tik bija lustīga izdejošanās!».

Pirms izrādes halles vestibilā bija skatāma ansambļa radošās komandas un fotogrāfu Reinholda Švarca un Kristapa Pelēkā radītā fotosesija, kurā vairāk kā 20 pavasarīgās, nebēdnīgās un saulainās fotogrāfijās atspoguļota pavasara atnākšana dabā, sētā un cilvēkos pašos.

Jubilejas norises rīkoja biedrība «Vektors» ar VKKF un RTU atbalstu.

 

RTU TDA "Vektors" 65 - "Aiz ko garš pavasars"

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

15. aprīlis plkst. 11:37

Līdzīgi raksti

Jaunumi