RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

«SPO» aicina uz dubultjubilejas koncertu

29. aprīlis
.
.
.

Koncertzālē «Lielā ģilde», 18. maijā plkst. 17.00, notiks vērienīgs «Dubultjubilejas koncerts». Tajā savu 55. jubileju svinēs Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studentu pūtēju orķestris «SPO», bet 60. dzimšanas dienu atzīmēs orķestra mākslinieciskais vadītājs Māris Martinsons.        

              Koncertu kuplinās Pāvula Jurjāna mūzikas skolas orķestris, ko arī vada Māris Martinsons:  «Tā kā jau ilgstoši vadu abus šos orķestrus, tie spēlēs arī koncertā. Pirmajā daļā dzirdēsim Pāvula Jurjāna mūzikas skolas orķestri, izpildot Richard L. Saucedo «Celebrating my three best friends», Maurice Ravel «Bolero», Michael Sweeney «Legend of Devil's Lake», Roland Barrett «Arabian dances» un citus skaņdarbus, savukārt otrajā daļā – studentu pūtēju orķestri «SPO», kura sniegumā klausītājiem būs iespēja atcerēties Raimonda Paula 80. gadu hitus Aivara Krūmiņa aranžējumā, Alņa Zaķa «Šķībo valsi», Jura Kulakova «Bauskas lauskas». Tāpat mūzikas mīļotāji varēs smelties iedvesmu «Satchmo - A Tribute to Louis Armstrong» (Ted Ricketts aranžējums) un citos mūzikas šedevros.
              Koncertu vadīs TV un radio personība Kristaps Tālbergs.
             «SPO» ir piedalījies daudzos starptautiskos pūtēju orķestru konkursos, tādās valstīs kā Šveice, Luksemburga, Francija, Vācija, Grieķija, iegūstot godalgotas vietas. Nesen kolektīvs atgriezās no mūzikas lielvalsts – Itālijas, kur smēlās jaunu pieredzi un strādāja pie turpmāku sadarbības projektu izveides kopā ar citu valstu orķestriem.
               Izpildot Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku repertuāra skaņdarbus, «SPO» allaž apliecina vitalitāti un radošu enerģiju.
             «SPO» 1969. gada 5. martā dibinājis Jāzepa Vītola Latvijas Valsts konservatorijas pasniedzējs, Latvijas pūtēju orķestru virsdiriģents Hermanis Eglītis, kurš to vadīja līdz 1990. gadam. Orķestrī muzicējuši un par nākamajiem galvenajiem diriģentiem un virsdiriģentiem kļuvuši Jānis Puriņš (no 1989. līdz 1992. gadam) un Māris Martinsons (no 1992. gada).  
               «SPO» koncertdarbībai un sadzīvei raksturīgs dzīvesprieks un entuziasms. «SPO» dalībnieki ir RTU un citu augstskolu studenti, kā arī dažādu mūzikas skolu audzēkņi un absolventi.

Biļetes SIA «Biļešu paradīze» kasēs un internetā

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

29. aprīlis plkst. 10:39

Līdzīgi raksti

Jaunumi