RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

Studentu teātris «Kamertonis»

Studentu teātris «Kamertonis»

RTU studentu teātri KAMERTONIS (krievu val.) 1981. gadā izveidoja režisore Ludmila Stančika. Kopumā šo gadu laikā radītas vairāk kā 70 izrādes, kuru autori bija V.Šekspirs, F.Dostajevskis, A.Čehovs, T.Viljams, R.Bredberi, M.Cvetajeva, J.Rainis, E.Ionesko, L.Tolstojs, A.Čaks, A.Vampilovs un daudzu citu mūsdienu un klasisko autoru.

Teātra KAMERTONIS izrādēm ir pastāvīgi panākumi Latvijā un ārzemju starptautiskajos festivālos. KAMERTOŅA radošumu profesionāli novērtēja Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Ungārijas, Vācijas, Polijas, Armēnijas, Gruzijas, Uzbekistānas un citu valstu un pilsētu žūrija. Kolektīvs trīs reizes piedalījās teatrālajos mācību festivālos Olkhona salā, Baikālā un citos starptautiskajos teatrālajos projektos.

2017. gadā pasludināts par laureātu trešajā starptautiskajā festivālā «СОБЫТИЕ» Sanktpēterburgā, 2018. gadā Slovākijā, Kremnicā, teātra aktieri saņēma 3 sudraba un 5 zelta medaļas nominācijā «Radošais vārds», 2019. gadā RTU studentu teātris KAMERTONIS festivālā «Vezums» saņēma Laureātu diplomus par labāko izrādi, labāko režiju un labāko vīriešu lomu A. Čehova izrādē «Meitas pie tēva». 2019. gada novembrī studentu teātru starptautiskajā festivālā pilsētā Batumi, Gruzijā teātris saņēma Grand PRIX balvu par izrādi pēc A.Čaka motīviem «Sirds uz trotuāra». Teātris ir iestudējis pasaku pēc Kārļa Skalbes «Kaķīša dzirnavas» motīviem, izrādes «Studentu kaislības», «Kaislības Čehova gaumē» un citas.

Teātris KAMERTONIS tic, ka teātris, skaistums un radošums glābs pasauli - gaidām Jūs mūsu kolektīvā kā aktierus un izrādēs kā skatītājus.

Mākslinieciskā vadītāja, režisore: Ludmila Stančika
+371 29790900

 

Mēģinājumi notiek otrdienās un ceturtdienās no plkst. 18.00 līdz 21.00 RTU Meža ielā 1, 303. telpā

Dzirdēt, redzēt, uzzināt: